Меню на 25 грудня: перелік страв, з якими треба зустрічати Різдво
Меню на 25 грудня: перелік страв, з якими треба зустрічати Різдво

Меню на 25 грудня: перелік страв, з якими треба зустрічати Різдво

Меню та перелік різдвяних страв

Традиційне Різдво — це світле і чисте свято. Але для кулінарів, які планують святкувати його за каноном, різдвяний стіл стає справжнім випробуванням. А все через чітку регламентацію меню. Окрім куті, рецептом якої ми ділились, канон диктує і обов'язкову кількість страв, і навіть склад більшості з них.

Як повинен виглядати повноцінний різдвяний стіл розповіли на vazhnoznat.com. Тут дуже важливе дотримання традицій.

Як відомо, перед різдвяною вечерею йде Святвечір. В цей день всі члени сім'ї повинні дотримуватися суворого посту. До появи на небі першої зірки люди повинні харчуватись сочивом, або кутею. Вона ж йде першим пунктом у списку обов'язкових святкових страв. Ми ділились різними рецептами куті:

  • Кутя з в’яленою вишнею
  • Кутя з карамелізованими яблуками
  • Закарпатська кутя — "бобельки"
  • Полтавська кутя з узваром

Серед обов'язкових перших страв на Різдво їдятьгрибну юшку або особливий різдвяний борщ. У борщ додають овочі, доступні взимку, а також буряковий квас — ми розповідали, як його готувати.

Список других страв на Різдво зазвичай відкривають вареники. Начинку можна обирати ту, яка подобається. Ит ділились рецептом смачних вареників з капустою.

Оскільки різдвяний стіл має бути пісним, на ньому практично завжди є риба. Ми ділились цікавим рецептом "вивернутої" скумбрії.

Також на столі стоїть капуста багатьох видів. Якщо обираєте тушковану, приготуйте автентичний український бігос.

На десерт готують різноманітні пряники, пундики та печиво. Також ми ділились рецептом неймовірного різдвяного калача з потрійною начинкою.

Теги за темою
Різдво
Джерело матеріала
loader
loader