Кутя виходить особливо смачна та ароматна
Головною різдвяною стравою в Україні є кутя. Ми розповідали, як приготувати стравуз карамелізованими яблуками. Тепер ділимось рецептом куті з в’яленими вишнями.
Така кутя точно стане королевою столу на Святвечір. Як її приготувати, розповіли на порталі "ЇжаКультура".
Інгредієнти:
- пшениця цільнозернова (крупа пшенична) — 500 г
- мак — 100 г
- мед — 2–3 ст. л.
- горіхи волоські — 75 г
- родзинки — 30 г
- вишня в’ялена — 50 г
Спосіб приготування:
- Пшеничну крупу добре промиваємо. Після цього заливаємо холодною водою так, щоб вода повністю накрила крупу.
- За кілька годин, а краще — вранці ставимо кутю на вогонь. Доводимо до кипіння, знімаємо пінку та варимо до готовності на повільному вогні близько 1 години.
- Родзинки перебираємо й заливаємо окропом. Мак перебиваємо блендером або розтираємо макогоном у макітрі.
- Горіх просушуємо, лущимо та подрібнюємо. Смачніше буде, якшо ще обсмажити шматочки на сухій сковороді.
- Дрібно нарізаємо в’ялену вишню. Мед злегка розводимо водою.
- Коли готова пшениця охолоне, можна збирати кутю. З’єднуємо підготовлені компоненти. Готову кутю заправляємо медом з водою, перемішуємо.
Страва виходить класична, але з цікавими нотками. Також ми розповідали, як приготувати традиційні "Бобельки".