Забудьте про салати — з цією Панською кутею гості будуть їсти тільки її
Забудьте про салати — з цією Панською кутею гості будуть їсти тільки її

Забудьте про салати — з цією Панською кутею гості будуть їсти тільки її

Секрет у тому, щоб використати мигдаль

Ми ділились рецептом смачної та красивої куті з в’яленими вишнями. Тепер розповідаємо, як приготувати особливу, панську кутю — з використанням мигдалю та цукатів.

Така кутя завдяки мигдалю виходить особливо ароматною. Можна за бажання додати до неї цедри цитрусових — буде ще апетитніше. Рецептом поділились на порталі ukrainky.com.ua.

Інгредієнти:

  • пшениця – 300 г;
  • мак – 200 г;
  • мед – 2-3 ст. л.;
  • родзинки – 50 г;
  • асорті цукатів – 100-150 г;
  • волоські горіхи – 50 г;
  • мигдаль смажений – 50 г;
  • цедра ½ лимона.

Спосіб приготування:

  1. Пшеницю замочуємо водою. Тоді відварюємо до готовності. Коли трохи охолоне, розводимо з медом.
  2. Мак запарюємо на кілька годин окропом. Тоді відкидаємо на сито та перетираємо. Раніше для цього використовувати ступу та макогон. Зараз можна зробити це в блендері або кавомолці.
  3. Родзинки теж запарюємо окропом. Горіхи подрібнюємо.
  4. В макітрі або глибокій мисці ретельно перемішуємо всі інгредієнти. Натираємо цедру, перемішуємо і подаємо на стіл.

Кутя виходить дуже ароматною та смачною. Також ми розповідали, які страви повинні стояти на столі на Святвечір.

Теги за темою
Різдво
Джерело матеріала
loader