![Забудьте про салати — з цією Панською кутею гості будуть їсти тільки її](https://thumbor.my.ua/1QRsdVZ2CRr4tS1WVG98Dqm63PU=/800x400/smart/filters:format(webp)/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F45%2Ff9346b4c6c1f55c0fc2f2619ce4bff5e.png)
Забудьте про салати — з цією Панською кутею гості будуть їсти тільки її
Секрет у тому, щоб використати мигдаль
Ми ділились рецептом смачної та красивої куті з в’яленими вишнями. Тепер розповідаємо, як приготувати особливу, панську кутю — з використанням мигдалю та цукатів.
Така кутя завдяки мигдалю виходить особливо ароматною. Можна за бажання додати до неї цедри цитрусових — буде ще апетитніше. Рецептом поділились на порталі ukrainky.com.ua.
Інгредієнти:
- пшениця – 300 г;
- мак – 200 г;
- мед – 2-3 ст. л.;
- родзинки – 50 г;
- асорті цукатів – 100-150 г;
- волоські горіхи – 50 г;
- мигдаль смажений – 50 г;
- цедра ½ лимона.
Спосіб приготування:
- Пшеницю замочуємо водою. Тоді відварюємо до готовності. Коли трохи охолоне, розводимо з медом.
- Мак запарюємо на кілька годин окропом. Тоді відкидаємо на сито та перетираємо. Раніше для цього використовувати ступу та макогон. Зараз можна зробити це в блендері або кавомолці.
- Родзинки теж запарюємо окропом. Горіхи подрібнюємо.
- В макітрі або глибокій мисці ретельно перемішуємо всі інгредієнти. Натираємо цедру, перемішуємо і подаємо на стіл.
Кутя виходить дуже ароматною та смачною. Також ми розповідали, які страви повинні стояти на столі на Святвечір.
![loader](/files/images/preloader.gif)