Піст — не привід відмовитися від улюбленої страви
Хто ж не любить поласувати смачними, ароматними варениками? І піст не привід, щоб від них відмовлятися. Пісний варіант вареників навіть можна ставити на різдвяний стіл.
Рецептом такої смачної та ситної страви ділиться Foodoboz. Приготуйте вареники на різдвяний стіл і близькі вас поцілують.
Як приготувати пісні вареники з картоплею
Інгредієнти:
- вода — 250 мл;
- картопляний крохмаль — 1 ст. л.;
- пшеничне борошно — 3 ст.;
- сіль — 0,5 ч. л.;
- рослинна олія — 1 ч. л.;
- картопля — 5-6 шт.;
- печериці — 300 г;
- цибуля — 1 шт.;
- кріп — до свого смаку.
Спосіб приготування:
- У глибокій тарілці ретельно перемішуємо крохмаль із кількома столовими ложками води. Коли крохмаль розчиниться, додаємо всю воду, що залишилася.
- У велику миску, в якій ми замішуватимемо тісто, насипаємо борошно, що просіює, додаємо ложку рослинної олії та дрібку солі. Туди ж додаємо розведений крохмаль, ретельно перемішуємо. У вас має вийти тісто, що за структурою нагадує пластилін. Загортаємо його в харчову плівку і забираємо в холодильник мінімум на дві години.
- Для приготування начинки чистимо картоплю, ріжемо її на шматочки, варимо до готовності в трохи підсоленій воді та пюруємо.
- Чистимо і дрібно нарізаємо цибулю, обсмажуємо її на олії та солимо до свого смаку.
- Печериці миємо, нарізаємо кубиком і відправляємо в сковороду до цибулі. Все перемішуємо та смажимо до готовності грибів. Солимо і перчимо на смак. Далі подрібнюємо блендером до стану каші.
- Цибулю, гриби та свіжу зелень додаємо до картопляного пюре, все перемішуємо, додаємо сіль до свого смаку і даємо охолонути.
- Розкочуємо тісто в дуже тонкий пласт, вирізаємо з нього круглі заготовки, у центр викладаємо начинку і щільно защипуємо краї вареників.
- Вареники відправляємо в киплячу підсолену воду і варимо 4-5 хвилин після того, як вони випливуть на поверхню.
Готові вареники посипаємо свіжою зеленню, додаємо вершкове масло або домашню сметану і подаємо до столу. Смачного!