Можна приготувати до Різдва: качка у цитрусово-коньячному маринаді
Можна приготувати до Різдва: качка у цитрусово-коньячному маринаді

Можна приготувати до Різдва: качка у цитрусово-коньячному маринаді

Завдяки коньяку качка виходить м’яка, цитруси надають аромату

До святкового столу можна приготувати розкішний м’ясний рулет із сухофруктами. Або ж запекти цілу качку.

Завдяки незвичайному пікантному маринаду, м’ясо виходить дуже смачним. А рецептом із нами поділилися на порталі "Say 7".

Як приготувати качку в цитрусово-коньячному маринаді

Інгредієнти:

  • качка (вагою 2–2.5 кг)
  • 100 мл коньяку
  • 2 апельсини
  • 1 лимон
  • сіль
  • перець

Спосіб приготування:

  1. З лимона та апельсинів вичавити сік — знадобиться близько 50 мл і 150 мл відповідно. Шкірку з м'якушем відкласти, але не викидати.
  2. Соки змішати із коньяком.
  3. Качку посолити, поперчити, залишити на 10 хвилин, після чого покласти в рукав для запікання.
  4. У рукав вилити маринад, зав’язати, залишити на 3 години за кімнатної температури. Періодично качку перевертати.
  5. Тушку дістати, покласти у форму для запікання, покласти всередину шкірки від лимона та апельсинів.
  6. Запікати качку в попередньо розігрітій до 180 градусів духовці протягом 2-2,5 годин.

Раніше ми писали, як приготувати соковиту та смачну свинину, яка ідеально підходитиме до святкового столу. Це, безперечно, найкраща заміна ковбасі.

Теги за темою
Різдво
Джерело матеріала
loader
loader