"Шишки" на святковому столі здивують і друзів, і Дракона
"Шишки" на святковому столі здивують і друзів, і Дракона

"Шишки" на святковому столі здивують і друзів, і Дракона

Це печиво — чудовий варіант новорічного подарунку.

Не за горами новорічне гуляння. Тому кожен кулінар переживає, що подати до святкового столу.

Безперечно, не обійтися без десертів. Здивувати своїх гостей пропонуємо незвичайним печивом "Шишки". Рецепт Shuba точно стане знахідкою для всіх кулінарів: готується воно швидко та з доступних інгредієнтів. Виходить десерт ефектним на вигляд і смачним усередині. Перевіримо?

Як приготувати печиво "Шишки"

Інгредієнти на 12 порцій:

  • масло вершкове 73% — 120 г;
  • цукрова пудра — 80 г;
  • яйце куряче, велике — 1 шт.;
  • мед — 1 ст. л.;
  • олія соняшникова — 2 ст. л.;
  • какао — 30 г;
  • кориця — 1 ч. л.;
  • імбир — до свого смаку;
  • мускатний горіх мелений — 1/4 ч. л.;
  • розпушувач — 1 ч. л.;
  • борошно пшеничне — 280 г.

Спосіб приготування:

  1. Розм’якшене вершкове масло перемішуємо до однорідного стану із цукровою пудрою. Додаємо яйце кімнатної температури, мед, олію, какао і все ретельно перемішуємо.
  2. В отриману масу додаємо спеції, розпушувач і порційно просіюємо борошно. Замішуємо м’яке тісто, яке не повинне липнути до рук, загортаємо його в плівку або пакет і відправляємо в холодильник на півгодини.
  3. Через вказаний час дістаємо тісто, руками формуємо печиво і робимо за допомогою ножа насічки по діагоналі в обидва боки, як на шишках.
  4. Відправляємо печиво на 15 хвилин|мінути| в розігріту духовку на 180°C.

Подаємо печиво зі смачним кремом за рецептом "Телеграфа". Смачного!

Теги за темою
Новий рік
Джерело матеріала
loader