/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F45%2Fe48baa6ef9383907c41668b85364e8ad.jpg)
Не з’їдайте всі мандарини: залиште небагато, щоб приготувати незвичайну курочку
Не тільки смачно нагодує, а й підніме настрій
Новий рік та святковий стіл у багатьох асоціюється саме з ароматом мандаринів. І якщо ви залишите кілька мандаринів для приготування курки, в результаті ви отримаєте неймовірну соковиту та ароматну страву.
Найсмачніша курочка з мандаринами за рецептом "Важно знать" стане справжньою окрасою новорічного столу. Незвичайний, але фантастичний рецепт спитають у вас абсолютно всі гості.
Як приготувати курку з мандаринами
Інгредієнти:
- 12 курячих ніжок;
 - 6 мандаринок;
 - 5 зубчиків часнику;
 - 4 ст. л. оливкової олії;
 - 2 ст. л. соєвого соусу;
 - 2 ст. л. коньяку;
 - корінь імбиру;
 - чорний мелений перець, паприка, сіль до свого смаку.
 
Спосіб приготування:
- Ретельно миємо мандарини, імбир, часник та курячі стегна.
 - З курки знімаємо шкіру та відокремлюємо м’ясо від кісток. М’ясо складаємо в окремий посуд, солимо і залишаємо на півгодини.
 - Мандарини очистимо від шкірки й ділимо на шматочки. Зубчики часнику та корінь імбиру натираємо на дрібній тертці.
 - В окремій посудині змішуємо подрібнені імбир та часник, заливаємо соєвим соусом, туди ж додаємо паприку, перець та коньяк.
 - Куряче філе обсмажуємо на сковороді з оливковою олією до золотистої скоринки з обох боків. Готове м’ясо заливаємо імбирно-часниковим маринадом на 10 хвилин.
 - Через зазначений час у форму для запікання викладаємо філе і мандарини, зверху поливаємо маринадом, що залишився, і запікаємо 15–20 хвилин у розігрітій до 180 градусів духовці.
 
З мандаринами також можна приготувати незвичайний десерт до новорічного столу. Вам точно сподобається.

