Не з’їдайте всі мандарини: залиште небагато, щоб приготувати незвичайну курочку
Не з’їдайте всі мандарини: залиште небагато, щоб приготувати незвичайну курочку

Не з’їдайте всі мандарини: залиште небагато, щоб приготувати незвичайну курочку

Не тільки смачно нагодує, а й підніме настрій

Новий рік та святковий стіл у багатьох асоціюється саме з ароматом мандаринів. І якщо ви залишите кілька мандаринів для приготування курки, в результаті ви отримаєте неймовірну соковиту та ароматну страву.

Найсмачніша курочка з мандаринами за рецептом "Важно знать" стане справжньою окрасою новорічного столу. Незвичайний, але фантастичний рецепт спитають у вас абсолютно всі гості.

Як приготувати курку з мандаринами

Інгредієнти:

  • 12 курячих ніжок;
  • 6 мандаринок;
  • 5 зубчиків часнику;
  • 4 ст. л. оливкової олії;
  • 2 ст. л. соєвого соусу;
  • 2 ст. л. коньяку;
  • корінь імбиру;
  • чорний мелений перець, паприка, сіль до свого смаку.

Спосіб приготування:

  1. Ретельно миємо мандарини, імбир, часник та курячі стегна.
  2. З курки знімаємо шкіру та відокремлюємо м’ясо від кісток. М’ясо складаємо в окремий посуд, солимо і залишаємо на півгодини.
  3. Мандарини очистимо від шкірки й ділимо на шматочки. Зубчики часнику та корінь імбиру натираємо на дрібній тертці.
  4. В окремій посудині змішуємо подрібнені імбир та часник, заливаємо соєвим соусом, туди ж додаємо паприку, перець та коньяк.
  5. Куряче філе обсмажуємо на сковороді з оливковою олією до золотистої скоринки з обох боків. Готове м’ясо заливаємо імбирно-часниковим маринадом на 10 хвилин.
  6. Через зазначений час у форму для запікання викладаємо філе і мандарини, зверху поливаємо маринадом, що залишився, і запікаємо 15–20 хвилин у розігрітій до 180 градусів духовці.

З мандаринами також можна приготувати незвичайний десерт до новорічного столу. Вам точно сподобається.

Теги за темою
Новий рік
Джерело матеріала
loader
loader