Олів’є й поряд не лежало: фантастичний салат до новорічного столу
Олів’є й поряд не лежало: фантастичний салат до новорічного столу

Олів’є й поряд не лежало: фантастичний салат до новорічного столу

Підійде і на святковий стіл, і для перекусу

Щоб приготувати смачний салат, не потрібно довго стояти біля плити. Достатньо нарізати необхідні інгредієнти, заправити улюбленим соусом - і страва готова.

А щоб здивувати близьких та друзів, можна приготувати салат із курятини та винограду за рецептом Shuba. Їм можна смачно пообідати, подати на легку вечерю або до новорічного столу – незвичайний салат буде доречний завжди. Він не тільки здивує гостей, але й урізноманітнить ваше меню.

Як приготувати салат з курки та винограду

Інгредієнти на 4 порції:

  • куряче філе — 1 шт.;
  • виноград без кісточок – 300 г;
  • сир моцарела — 100 г;
  • перець солодкий — 1 шт.;
  • волоські горіхи — 100 г;
  • зелень — до свого смаку.

Для соусу

  • оливкова олія — 60 мл;
  • оцет бальзамічний — 10 мл;
  • паприка мелена — 5 г;
  • сіль, перець чорний мелений — до свого смаку.

Спосіб приготування:

  1. Куряче філе миємо та відварюємо у підсоленій воді протягом 40 хвилин. Коли м’ясо охолоне, дрібно його нарізаємо.
  2. На великій тертці натираємо сир, горіхи подрібнюємо, а виноград миємо та сушимо. Перець також миємо, сушимо та нарізаємо невеликими кубиками.
  3. Для приготування соусу змішуємо олію, оцет, паприку. Солимо, перчимо і перемішуємо.
  4. Перемішуємо підготовлені інгредієнти, заправляємо соусом, прикрашаємо подрібненою зеленню та подаємо до столу.

А щоб салат не пропав, дотримуйтесь правил його зберігання. Так страва точно не пропаде.

Теги за темою
Новий рік
Джерело матеріала