Достойна конкуренція звичній страві
Ну хто ж відмовиться від шматочка італійської піци ? А що, якщо скуштувати турецький варіант улюбленої страви?
У Туреччині піца називається піде і часто її готують у формі човників з м’ясним фаршем, сиром та яйцями або просто овочами. Рецептом цієї незвичайної страви ділиться Smachnonews.
Як приготувати турецьку піцу піде
Інгредієнти на 8 порцій:
- 510 г пшеничного борошна;
- 10 г сухих дріжджів;
- 25 мл олії;
- 240 мл води;
- 40 г петрушки;
- 20 г часнику;
- 700 г баранячого фаршу;
- 1 шт. червоного перцю чилі;
- 200 г болгарського перцю;
- 180 г цибулі;
- 2 ч. л. зіри;
- 1 ч. л. сухого перцю чилі;
- 40 г томатної пасти;
- 50 мл оливкової олії;
- сіль, цукор, мелений чорний перець.
Спосіб приготування:
- У глибокій мисці змішуємо борошно, дріжджі, по 5 г солі та цукру, олію, теплу воду. Замішуємо однорідне тісто, перекладаємо його в змащену олією миску і відправляємо "відпочити" в тепле місце на 40 — 60 хвилин.
- Цибулю чистимо, дрібно нарізаємо, обсмажуємо на розігрітій сковороді з олією. Посипаємо зірою, додаємо дрібно нарізаний болгарський перець, гострий перець чилі та часник.
- Через зазначений час додаємо фарш, а через 5-10 хвилин томатну пасту, чорний мелений перець, сухий чилі, цукор і сіль до свого смаку, обсмажуємо 2-3 хвилини. Вимикаємо вогонь, додаємо дрібно нарізану зелень і перемішуємо.
- Готове тісто ділимо на кілька частин, кожну розгортаємо і відправляємо на застелений пергаментом лист. Відступаючи від країв на 2-3 см, викладаємо восьму частину начинки.
- Краї тіста підгинаємо до середини та формуємо човники, змащуємо їх оливковою олією та відправляємо у розігріту до 180 градусів духовку на 15 – 20 хвилин.
Готові піде нарізаємо на порційні шматки, посипаємо подрібненою зеленою і подаємо з улюбленим напоєм. Смачного.