Одна з головних візиток країни
Ми звикли скумбрію маринувати або запікати її в духовці. А якщо з неї зробити незвичайний бутерброд?
Балик екмек – справжня візитівка Туреччини, сендвіч із філе смаженої риби та овочів у булочці. Хрумкий хліб, смажена або приготовлена на грилі скумбрія, свіжі овочі – все дуже просто та неймовірно смачно. А рецептом ділиться Shuba.
Як приготувати балик екмек
Інгредієнти на 2 порції:
- скумбрія, філе – 2 шт.;
- французький багет – 1 шт.;
- зелений салат, пучок – 0,5 шт.;
- цибуля червона ріпчаста — 1 шт.;
- томати – 1 шт.;
- лимон – 0.5 шт.;
- сіль, перець чорний мелений – на свій смак;
- рослинна олія.
Спосіб приготування:
- Скумбрію розморожуємо, миємо, чистимо від кісточок. Натираємо рибу сіллю та перцем, збризкуємо рослинною олією та обсмажуємо на сковороді або грилі до золотистого кольору з обох боків.
- Цибулю чистимо і нарізаємо тонкими півкільцями, лист салату нарізаємо тонкими смужками. Складаємо в миску підготовлені інгредієнти, солимо та розминаємо руками.
- Багет розрізаємо навпіл поперек, а потім кожну половинку — вздовж на дві частини, щоб утворилася кишенька. За бажанням розкриваємо кожну частину багета та обсмажуємо на сковороді.
- У кожну частину багета викладаємо салатне листя з цибулею, рибне філе і подаємо зі скибочкою лимона.
До речі, хліб для страви ви легко приготуєте вдома. Спробуйте і переконайтеся самі.