Такі яблучка можуть стати ідеальним сніданком
Ми розповідали, як приготувати смачні кекси на основі кефіру. Та іноді хочеться чогось простішого і, в той же час, вишуканішого. На такий випадок завжди згодиться рецепт смачних запечених яблук.
На порталі "Порадниця" розповіли, як спекти їх з кисломолочним сиром, родзинками та корицею. Це відмінний ситний і смачний десерт, який може стати чудовим сніданком.
Інгредієнти:
- 5 великих яблук
- 200 г кисломолочного сиру
- 1 жменя родзинок
- 2 столові ложки цукру
- 30 г вершкового масла
- 1 жовток
- дрібка ваніліну
- дрібка солі
- кориця для подачі
Спосіб приготування:
- Заливаємо родзинки окропом на 5 хвилин, потім зливаємо рідину і просушуємо їх. У мисці з'єднуємо сир, м'яке вершкове масло, цукор, сіль, ваніль і жовток.
- Ретельно розтираємо все до однорідної маси. Додаємо родзинки і перемішуємо.
- Зрізаємо "шапочки" у яблук і видаляємо серединки, не прорізаючи плоди до кінця. Видаляємо залишки насіння за допомогою чайної ложки.
- Перекладаємо сирну начинку в кондитерський мішечок (або молочний пакет, зрізавши куточок) і наповнюємо яблучні серединки. Накриваємо "шапочками".
- Викладаємо яблука у форму для запікання, застелену пергаментом. Ставимо в духовку, розігріту до 180 градусів.
- Запікаємо близько 30-35 хвилин. Перед подачею притрушуємо яблука корицею.
За бажанням, до сирної начинки можна додати горіхи, цукати або сухофрукти, які вам подобаються. Також ми розповідали, як приготувати смачний пиріг з карамельним смаком.