Найпростіший десерт: як запекти яблука, щоб було нереально смачно
Найпростіший десерт: як запекти яблука, щоб було нереально смачно

Найпростіший десерт: як запекти яблука, щоб було нереально смачно

Такі яблучка можуть стати ідеальним сніданком

Ми розповідали, як приготувати смачні кекси на основі кефіру. Та іноді хочеться чогось простішого і, в той же час, вишуканішого. На такий випадок завжди згодиться рецепт смачних запечених яблук.

На порталі "Порадниця" розповіли, як спекти їх з кисломолочним сиром, родзинками та корицею. Це відмінний ситний і смачний десерт, який може стати чудовим сніданком.

Інгредієнти:

  • 5 великих яблук
  • 200 г кисломолочного сиру
  • 1 жменя родзинок
  • 2 столові ложки цукру
  • 30 г вершкового масла
  • 1 жовток
  • дрібка ваніліну
  • дрібка солі
  • кориця для подачі

Спосіб приготування:

  1. Заливаємо родзинки окропом на 5 хвилин, потім зливаємо рідину і просушуємо їх. У мисці з'єднуємо сир, м'яке вершкове масло, цукор, сіль, ваніль і жовток.
  2. Ретельно розтираємо все до однорідної маси. Додаємо родзинки і перемішуємо.
  3. Зрізаємо "шапочки" у яблук і видаляємо серединки, не прорізаючи плоди до кінця. Видаляємо залишки насіння за допомогою чайної ложки.
  4. Перекладаємо сирну начинку в кондитерський мішечок (або молочний пакет, зрізавши куточок) і наповнюємо яблучні серединки. Накриваємо "шапочками".
  5. Викладаємо яблука у форму для запікання, застелену пергаментом. Ставимо в духовку, розігріту до 180 градусів.
  6. Запікаємо близько 30-35 хвилин. Перед подачею притрушуємо яблука корицею.

За бажанням, до сирної начинки можна додати горіхи, цукати або сухофрукти, які вам подобаються. Також ми розповідали, як приготувати смачний пиріг з карамельним смаком.

Джерело матеріала
loader
loader