Захистіть себе від застуди та грипу
Холодні зимові місяці можуть бути виснажливими для нашого організму. Сезон застуди та грипу в розпалі, тому важливо як ніколи вживати заходів для підтримки імунної системи. Один із найефективніших способів зробити це – правильно харчуватися.
Ось де на допомогу приходять 5 продуктів, які рекомендують дієтологи додати до вашого раціону в лютому, пише портал eatingwell.
1. Гранати:
- Вони багаті на антиоксиданти, які борються з вільними радикалами.
- Містять 3,5 грама клітковини в півсклянці.
- Можна їсти свіжими, замороженими або у вигляді соку.
- Додавайте до салатів, йогурту, вівсяної каші або смузі.
2. Ескарол:
- Зелене листя з сімейства цикорію.
- Містить 4 грами клітковини в 1 склянці приготовленої порції.
- Є хорошим джерелом вітаміну А.
- Можна їсти сирим, вареним, тушкованим або смаженим на грилі.
- Додавайте до салатів, супів, рагу або омлетів.
3. Червоні апельсини:
- Містять антоціани, антиоксиданти, які надають їм темно-червоний колір.
- Багаті вітаміном С, як і інші сорти апельсинів.
- Мають малиновий присмак.
- Можна їсти свіжими, у салатах, соках або смузі.
4. Консервовані помідори:
- Містять більше лікопіну та вітаміну Е, ніж свіжі помідори.
- Доступні цілий рік.
- Недорогі, поживні та екологічно безпечні.
- Використовуйте в супах, соусах, рагу, піцах або салатах.
5. Сушені сливи (чорнослив):
- Містять 3 грами клітковини в 5 шматочках.
- Є продуктом з низьким вмістом натрію, жиру та холестерину.
- Мають низький глікемічний індекс.
- Додавайте до каш, йогурту, салатів або випічки.
Пам'ятайте, що ваше харчування – це потужний інструмент для підтримки вашого здоров'я. Зробіть правильний вибір, щоб ваш організм був готовим до будь-яких викликів, які може принести лютий.
Важливо:
будь-яка інформація медичної тематики, розміщена на сайті Телеграф, носить інформаційний характер і не являється рекомендацією.
Застосування будь-яких медичних препаратів повинно бути узгоджене з лікарем.