Майонез – французький соус, який свого часу став найпопулярнішім в Україні. Зараз виробляється багато видів майонезу на будь-який смак, але якщо ви спробуєте домашній майонез один раз, ви більше ніколи не будете купувати його в магазині.
Крім того, зазначає шеф Євген Клопотенко, домашній майонез дешевший, смачніший і корисніший.
Домашній майонез – як зробити
Інгредієнти:
Зараз дивляться
Приготування:
- Відокремте білки від жовтків. Додайте до жовтків гірчицю. Покладіть все це у широку миску.
- Збийте жовтки з гірчицею за допомогою вінчика
- Додайте сік лимона, дрібку солі, знову збийте. Суміш має стати однорідною.
- В отриману масу тонкою цівкою маленькими порціями додавайте соняшникову олію, постійно збиваючи.
- Коли додасте останні 5 г олії, добре перемішайте готовий соус.
Щоб отримати майонез із насиченим або незвичайним смаком, додайте до нього трохи спецій. Не бійтеся експериментувати.