Легендарний турецький бутерброд: як приготувати знаменитий стритфуд зі Стамбула
Легендарний турецький бутерброд: як приготувати знаменитий стритфуд зі Стамбула

Легендарний турецький бутерброд: як приготувати знаменитий стритфуд зі Стамбула

Такий бутерброд легко приготувати вдома

Ми розповідали, як приготувати вдома знамениті турецькі бублики. Тепер ділимось рецептом відомого стритфуду родом зі Стамбула.

Балик екмек не дарма вважають найкращим бутербродом з рибою на світі. Суть його в тому, що в багет кладуть недавно виловлену і щойно приготовану гарячу рибку. Рецептів цього сендвіча дуже багато, разом із "ТСН" розповідаємо, як можна повторити його вдома.

Інгредієнти:

  • 2 шт. філе скумбрії;
  • 1 французький багет;
  • половина пучка зеленого салату;
  • 1 червона ріпчаста цибуля;
  • 1 помідор;
  • половина лимона;
  • сіль, мелений перець до смаку;
  • соняшникова олія.

Спосіб приготування:

  1. Розморожуємо філе скумбрії. Просушуємо філе паперовим рушником.
  2. Натираємо філе сіллю та перцем. Обсмажуємо філе на олії на грилі або сковороді до золотистості з обох боків.
  3. Шаткуємо цибулю тонкими кільцями. Нарізаємо салат тонкими смужками.
  4. Складаємо овочі в миску. Перчимо та солимо овочі, трохи приминаємо руками.
  5. Розрізаємо багет на 2 частини. Розрізаємо кожну половинку вподовж. Обсмажуємо багет на сковороді.
  6. Викладаємо на кожну частину багета овочі. Додаємо рибне філе та подаємо з дольками лимона.

Багет при бажанні можна замінити на цільнозерновий хліб. Також ми розповідали, як приготувати котлету по-київськи.

Теги за темою
Туреччина
Джерело матеріала
loader
loader