Такий бутерброд легко приготувати вдома
Ми розповідали, як приготувати вдома знамениті турецькі бублики. Тепер ділимось рецептом відомого стритфуду родом зі Стамбула.
Балик екмек не дарма вважають найкращим бутербродом з рибою на світі. Суть його в тому, що в багет кладуть недавно виловлену і щойно приготовану гарячу рибку. Рецептів цього сендвіча дуже багато, разом із "ТСН" розповідаємо, як можна повторити його вдома.
Інгредієнти:
- 2 шт. філе скумбрії;
- 1 французький багет;
- половина пучка зеленого салату;
- 1 червона ріпчаста цибуля;
- 1 помідор;
- половина лимона;
- сіль, мелений перець до смаку;
- соняшникова олія.
Спосіб приготування:
- Розморожуємо філе скумбрії. Просушуємо філе паперовим рушником.
- Натираємо філе сіллю та перцем. Обсмажуємо філе на олії на грилі або сковороді до золотистості з обох боків.
- Шаткуємо цибулю тонкими кільцями. Нарізаємо салат тонкими смужками.
- Складаємо овочі в миску. Перчимо та солимо овочі, трохи приминаємо руками.
- Розрізаємо багет на 2 частини. Розрізаємо кожну половинку вподовж. Обсмажуємо багет на сковороді.
- Викладаємо на кожну частину багета овочі. Додаємо рибне філе та подаємо з дольками лимона.
Багет при бажанні можна замінити на цільнозерновий хліб. Також ми розповідали, як приготувати котлету по-київськи.