Навіщо заливати чаєм курку та інше м'ясо
Ми розповідали, як смачно замаринувати оселедець. Секрет цього рецепту — мед. Та чи чули ви коли-небудь, що досвідчені кулінари рекомендують маринувати м'ясо в завареному чаї? Особливо ця порада буде корисною, якщо ви готуєте курку.
Цей метод може здатися дивним, але насправді він має сенс. Як пише Pixelinform, чайний маринад робить м'ясо дуже м'яким і ніжним. Після цього продукт можна готувати будь-яким чином.
Як приготувати чайний маринад
Заваріть кілька чашок чорного або зеленого чаю. Підійде як листовий, так і пакетований чай без ароматизаторів та хімічних добавок.
У ще гарячий чай додайте сіль, ваші улюблені прянощі або ті, які пасують саме тому виду м’яса, яке у вас на столі. Також подрібнюємо цибулю і теж додаємо її.
Охолоджуємо маринад і заливаємо ним м'ясо або курку. Час, який слід відвести на маринування, залежить від виду м'яса. Для курки буде достатньо 1 години. Червоне м'ясо варто залишити 6-12 годин.
Після маринування м'ясо можна готувати будь-яким способом: смажити, запікати, тушкувати або готувати шашлик. Чайний маринад розкриє дивовижні якості м'яса та птиці, роблячи їх смачними, ароматними та неймовірно м'якими. Також ми розповідали, як врятувати оселедець, який переїв солі.