Відмінно як самостійна страва та разом із гарніром
Ми вже давно з буряків готуємо не лише червоний борщ. Це також важливий інгредієнт різних салатів.
Разом з "Добрими новинами" ми пропонуємо приготувати апетитний, смачний та корисний салат до сімейного обіду чи вечері. Хрумкі, підсмажені на сковороді горіхи й ніжний варений буряк – це апетитне поєднання, яке сподобається всім любителям салатів. В його основі – легкі та корисні інгредієнти, тому такий салат підкорить вас із першої ложки та стане хітом на вашому столі.
Як приготувати буряковий салат з горіхами
Інгредієнти:
- 3 середніх буряків;
- 200 г горіхів;
- 100 г свіжого сиру;
- 2 ст. ложки оливкової олії;
- 1 ст. ложка столового оцту;
- 1 ч. ложка меду;
- спеції та сіль до свого смаку;
- свіжої зелені для подачі.
Спосіб приготування:
- Буряки відварюємо в підсоленій воді до готовності близько 40-50 хвилин. Даємо охолонути, чистимо і дрібно нарізаємо або натираємо на тертці.
- Горіхи підсмажуємо на сухій сковороді на помірному вогні, постійно перемішуючи, доки не стануть ароматними. Даємо охолонути.
- Твердий сир натираємо на великій тертці та змішуємо із підготовленими інгредієнтами.
- В іншому посуді змішуємо оливкову олію, бальзамічний оцет, мед, сіль та перець.
- Приготованим соусом поливаємо салат, ретельно перемішуємо та подаємо до столу.
Як гарнір до салату можна приготувати картопляне пюре. Вийде дуже смачно.