Нацбанк знизив облікову ставку, Порошенко програв суд. Головне за 14 березня
Нацбанк знизив облікову ставку, Порошенко програв суд. Головне за 14 березня

Нацбанк знизив облікову ставку, Порошенко програв суд. Головне за 14 березня

Нацбанк раптово знизив облікову ставку, Міноборони показало новий алгоритм рекрутингу до ЗСУ, Порошенко програв суд у справі про заборону на виїзд за кордон. «Главком» склав добірку новин 14 березня, щоб ви були в курсі головних подій:

Нацбанк раптово знизив облікову ставку

Національний банк України ухвалив рішення знизити облікову ставку з 15,0% до 14,5% річних з 15 березня 2024 року. Таким чином, НБУ продовжив цикл зниження облікової ставки, розпочатий у липні минулого року.

Раніше Нацбанк ухвалив рішення підвищити облікову ставку з 10% до 25% у червні 2022 року. Така ставка трималася до липня 2023 року, коли НБУ знизив ставку до 22%. У вересні НБУ знизив ставку до 20%, у жовтні – до 16%, у грудні – 15%.

У січні 2024 року НБУ вирішив зберегти ставку на рівні 15%.

Міноборони показало новий алгоритм рекрутингу до ЗСУ

Міністерство оборони України представило новий алгоритм рекрутингу до лав Збройних сил.

Алгоритм зарахування на військову службу складається з 4-х етапів:

  • вибір посади та військової частини;
  • співбесіди та комунікації з військовою частиною;
  • оформлення в ТЦК та СП;
  • направлення та проходження військової служби.

Алгоритм покликаний замінити застарілі підходи – на зрозумілий механізм добровільного долучення до військової служби через центри рекрутингу та онлайн.

Порошенко програв суд у справі про заборону на виїзд за кордон

Львівський окружний адміністративний суд відмовив п'ятому президентові Петру Порошенку у задоволенні позову до першого віцеспікера Верховної Ради Олександра Корнієнка та 7-го прикордонного Карпатського загону. Політик хотів компенсації затрат на переліт до США.

За словами прессекретарки суду Тетяни Романів, 13 березня було винесено рішення, проголошено вступну та резолютивну частину, згідно з якою Порошенку повністю відмовили у задоволенні позову.

АРМА отримала нову символіку

Президент України Володимир Зеленський затвердив символіку Національного агентства України з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів.

Зокрема, емблемою АРМА став чотирикутний чорний щит з облямівкою сіро-сталевого кольору. На щиті у центрі вміщено зображення сови з розгорнутими крилами, вище якого – знак княжої держави Володимира Великого, нижче – п'ять п'ятипроменевих зірок. Усі зображення золотого кольору.

Суд ухвалив рішення у справі Гринкевича

Суд частково задовольнив клопотання прокурора та залишив Роману Гринкевичу запобіжний захід у вигляді тримання під вартою до 17 квітня.

Зокрема, суд зменшив розмір застави Гринкевича до 469 млн грн. Він є одним з пʼятьох підозрюваних, як і його батько, у межах справи про постачання одягу для ЗСУ.

Джерело матеріала
loader
loader