Гречка – це ідеальний гарнір на будь-який випадок. Але перед приготуванням такої крупи багато людей забувають про одну важливу дію. Саме ця помилка псує смак і текстуру гречки.
Редакція FoodOboz розповість, що потрібно обов'язково зробити з гречкою перед відварюванням. Не забувайте про це.
Завжди промивайте гречку перед відварюванням. Чому це так важливо?
1. Ви не можете знати, як саме транспортувалась крупа. А це може бути за абсолютно різних умов. Тому краще промити гречку від різноманітного сміття.
2. Для того, щоб гречка добре зберігалась, виробники часто обробляють її різноманітною хімією. Тому промивання допоможе вберегти ваш організм від потрапляння шкідливих речовин.
3. В сирій гречці містить фітинова кислота, яка негативно впливає на смак. Тому її обов'язково потрібно змивати.
Як правильно промивати гречку
1. Необхідну кількість гречки висипати в каструлю.
2. Залити холодною проточною водою.
3. Прополоскати.
4. Змінювати воду доти, доки наступна вода не буде прозорою.
Також на OBOZ.UA ви можете ознайомитись із рецептами:
- Гречка з фаршем та грибами
- Гречка-омлет з помідорами та сиром
- Гречка з м'ясом у горщику в духовці