Ділимось рецептом апетитної паски
Традиційно паски на Великдень готують на здобному дріжджовому тісті. Ми розповідали, як приготувати паску за старовинним рецептом. Але, якщо хочеться чогось незвичного, зверніть увагу на наступний рецепт.
Його унікальність в тому, що в складі немає дріжджів, а паска все одно залишається м’якою і дуже смачною. Як приготувати паску з сиром, розповіли на порталі "Бабусині рецепти".
Інгредієнти:
- 450 г зернистого домашнього сиру
- 5 яєць (1 білок залишаємо для глазурі)
- 450 г борошна
- 12 г розпушувача
- 150 г вершкового масла
- 1,5 г ваніліну
- 100 г родзинок
- 400 г цукру
- 100 г цукрової пудри
- 1/4 чайної ложки лимонної кислоти
- дрібка солі
- кондитерська посипка
Спосіб приготування:
- Подрібнюємо сир. Використовуємо подрібнювач, блендер або сито, щоб отримати однорідну масу.
- Збиваємо 5 яєць віночком. Розтоплюємо вершкове масло і даємо йому охолонути. У мисці з'єднуємо сир, цукор, масло, яйця, ванілін і дрібку солі.
- Додаємо просіяне борошно з розпушувачем і підготовлені родзинки. Перемішуємо до однорідного тіста.
- Змащуємо форми маслом. Заповнюємо форми тістом трохи більше половини. Розподіляємо тісто, щоб паски вийшли рівними.
- Випікаємо в розігрітій до 180°C духовці протягом 40-45 хвилин. Готовність перевіряємо дерев'яною паличкою.
- Готуємо глазур з цукрової пудри, лимонної кислоти та білка. Поки паски ще теплі (але не гарячі), прикрашаємо їх глазур'ю та кондитерською посипкою. Даємо паскам повністю охолонути.
Можна використовувати цукати, курагу або інші сухофрукти. Кількість цукру слід регулювати за смаком. Зберігати паски можна в холодильнику протягом тижня. Також ми розповідали, як спекти до свята домашню ковбасу.