Такої смачної печінки ви ще точно не куштували — все, що потрібно зробити, це залишити її в одному інгредієнті.
Спробувавши хоча б раз, ви переконаєтесь, що ще ніколи не куштували в своєму житті смачнішої смаженої печінки. Так роблять шеф-кухарі в ресторанах. І це дуже просто.
Цей інгредієнт — харчова сода. Вона здатна зробити повітряною та м'якою не лише випічку, але й такі м'ясні продукти, як яловича, куряча чи свиняча печінка. Завдяки використанню соди продукт стає соковитим, м'яким, ніжним, а страви з нього тануть у роті.
Справа в тому, що харчова сода, або гідрокарбонат натрію, це слабкий луг. Коли вона потрапляє до харчових волокон, то вступає у хімічну реакцію з тією кислотою, яка в них міститься.
Після нейтралізації кислого середовища, шматочки печінки стають ніжними та "повітряними".
Як "замочити" печінку в соді
Спочатку печінку цілим шматком залишають у холодній воді на 10 хвилин. Тільки після цього її позбавляють плівки і нарізають шматочками. Тепер прийшов час використати соду. Посипте шматочки печінки гідрокарбонатом натрію, ретельно перемішайте, накрийте кришкою і залишіть так на 1,5 години.
По закінченню цього періоду часу промийте кожен шматочок проточною водою, щоб повністю змити соду. Тепер можете починати готувати печінку за будь-яким улюбленим рецептом.