Ніжна та смачна паска до Великодня
Великдень цьогоріч православні християни святкуватимуть досить пізно, однак це не забороняє готуватися до нього та зберігати цікаві рецепти. Одним із таких є рецепт вдалої глазурі або паски, яка швидко готується.
А сьогодні ми хочемо поділитися іще одним вдалим рецептом — сирної паски з шоколадом, яка не лише смачна, але й ефектно виглядає на столі. Про це інформують на порталі "Прості рецепти".
Як приготувати сирну паску
- домашній сир — 500 г;
- вершки 20% жирності — 200 мл;
- вершкове масло — 100 г;
- яйця — 3 шт.;
- цукор — 150 г;
- темний шоколад – 50 г;
- молочний шоколад – 50 г;
- білий шоколад – 50 г;
- горіхи – на вибір і за смаком;
- кокосова стружка – 2 ст. л.;
Спосіб приготування:
- Сир перетерти через сито або перебити блендером.
- Перемішати сир з розм'якшеним вершковим маслом.
- Яйця змішати з цукром, ваніллю та вершками, збити до пишної маси.
- Додати до сиру, перемішати.
- Поставити сир у каструлі на вогонь та уварювати постійно помішуючи до перших бульбашок.
- Далі необхідно розділити суміш на три рівні частини, в кожну із яких додати розтоплений білий, молочний та чорний шоколад, додати горішки до смаку.
- Встановити форму для паски "вниз головою" на тарілку.
- Викласти сирну масу шарами у застелену марлею форму.
- Акуратно накрити зверху марлею та покласти на марлю картонку розміром із форму.
- Поверх картонки встановити гніт та прибрати паску у холодне місце приблизно на добу, аби стекла зайва сироватка.
- За добу вийняти паску, полити зверху розтопленим шоколадом.
Раніше ми ділились рецептом чудової вегетеріанської паски. Вона виходить пухкою та ніжною.