Запечена картопля з пармезаном для вечері: як правильно приготувати смачну страву
Запечена картопля з пармезаном для вечері: як правильно приготувати смачну страву

Запечена картопля з пармезаном для вечері: як правильно приготувати смачну страву

Картоплю можна не тільки варити та смажити, але ще й запікати. Саме у такому вигляді вона найбільш корисна. Для більш насиченого смаку додайте спеції, часник.

Кулінарка поділилася в Instagram рецептом запеченої картоплі із сиром, спеціями та олією.

Інгредієнти:

  • молода картопля дрібна – 1 кг
  • пармезан – 100 г
  • оливкова олія – 3-4 ст. л.
  • спеції (паприка, цибуля, червоний перець та каррі) – всього по дрібниці
  • сіль – дрібка 

Спосіб приготування:

1. Молоду картоплю добре помийте і варіть 15-20 хвилин. Після цього розріжте навпіл, додайте спеції, сіль, легко перемішайте.

Варена картопля

2. На деко налийте оливкову олію, щедро присипте пармезаном і зверху викладіть картоплю надрізом вниз прямо на пармезан.

Картопля із сиром

3. Зверху змастіть оливковою олією (можна додати також улюблені спеції), і запікайте при 200 С до золотистої хрусткої скоринки.

Подавайте зі сметаною із розмарином!

Також на OBOZ.UA ви можете ознайомитись із рецептами:

  • Картопляні чіпси
  • Зрази картопляні з капустою
  • Картопляний салат із соусом айолі
Джерело матеріала
loader
loader