Навіть досвідчена бабуся не додавала в печінку цукор і даремно: ось навіщо це робити
Навіть досвідчена бабуся не додавала в печінку цукор і даремно: ось навіщо це робити

Навіть досвідчена бабуся не додавала в печінку цукор і даремно: ось навіщо це робити

У вас вийде печінка з апетитною карамельною скоринкою

Приготувати соковиту, м’яку печінку без гіркого присмаку — ще квест. Ми вже писали, що для цього потрібно замочити продукт у молоці – саме цей трюк зробить продукт смачним.

Для ідеального результату "Важно знать" радить при приготуванні печінки додавати трохи цукру. Саме цей інгредієнт створює на поверхні печінки таку апетитну карамельну скоринку, а печінка перетвориться на кулінарний витвір мистецтва. Така апетитна і приваблива печінка сподобається навіть вибагливій бабусі й вона точно спитає рецепт.

Як приготувати соковиту та ніжну печінку

Інгредієнти:

  • печінка теляча;
  • молоко;
  • сода;
  • сіль;
  • цукор;
  • суміш перців;
  • борошно для панірування;
  • олія для смаження.

Спосіб приготування:

  1. Печінку миємо, чистимо і нарізаємо її на шматочки приблизно 1,5 см завтовшки.
  2. Підготовлену печінку посипаємо содою, заливаємо молоком і відправляємо маринуватися щонайменше на 20 хвилин, краще — на добу.
  3. Кожен шматочок печінки обвалюємо в борошні та викладаємо на розігріту сковороду з рослинною олією.
  4. Солимо, посипаємо кожен шматочок цукром і перчимо. Обсмажуємо печінку з обох боків до золотистості та подаємо до столу.

До речі, з печінкою виходять незрівнянні салати. Спробуйте — і переконайтеся самі.

Джерело матеріала
loader
loader