Така волога паска вийде неймовірно ніжною: близькі проситимуть її навіть після свята
Така волога паска вийде неймовірно ніжною: близькі проситимуть її навіть після свята

Така волога паска вийде неймовірно ніжною: близькі проситимуть її навіть після свята

Випічка припаде до смаку абсолютно всім

Досвідчені кулінари вже шукають рецепти випічки до великого Великодня. Саме тому ми поділимося рецептом вологої паски.

Тісто цієї випічки з вершковим та соковитим смаком по консистенції схоже на солодку вату, але дуже ніжне. Здається, таку випічку готувати дуже складно, але ні. Рецепт "Важно знать" дуже простий, головне — нікуди не поспішати та діяти за інструкцією. В результаті у вас вийде фантастична випічка.

Як приготувати вологу паску

Інгредієнти:

  • 600 г пшеничного борошна;
  • 200 мл молока;
  • 100 г сметани;
  • 30 г свіжих дріжджів;
  • 200 г цукру;
  • 10 г ванільного цукру;
  • 100 г вершкового масла;
  • 3 курячі яйця;
  • 0,5 ч. л. солі;
  • 150 г ізюму.

Спосіб приготування:

  1. Нагріваємо молоко, додаємо дріжджі та столову ложку цукру. Все перемішуємо і залишаємо на 20 хвилин, щоб дріжджі встигли спінитися.
  2. В окремому посуді змішуємо розтоплене вершкове масло з ванільним цукром та залишками звичайного цукру. Додаємо сіль, сметану та яйця. Все розмішуємо відносно однорідної консистенції.
  3. В отриману масу додаємо молочну суміш, ретельно все перемішуємо. Сюди ж просіюємо борошно, замішуємо некруте тісто, накриваємо його рушником і відправляємо в тепле місце на півтори години.
  4. У тісто, що підійшло, через зазначений час додаємо попередньо промитий і висушений родзинки та все ретельно перемішуємо.
  5. Тісто розкладаємо формами таким чином, щоб воно займало приблизно третину загального місця, даємо йому ще зійти ще 40 хвилин. Після відправляємо в розігріту до 180 градусів духовку на 50 хвилин.

Готовим пасхам даємо охолонути, прикрашаємо домашню глазур’ю потім. За бажанням додаємо кондитерське посипання і насолоджуємося.

Теги за темою
Великдень
Джерело матеріала
loader
loader