Дуже простий рецепт великодньої паски
Ми ділились рецептом надзвичайно здобної та пишної паски на жовтках. Традиційно саме так готується тісто для паски — з цукром, великою кількістю яєць та вершкового масла. Тепер розповідаємо, що робити, якщо ви з якихось причин не вживаєте цих продуктів.
Простим рецептом смачної, але дієтичної паски на своєму ютуб-каналі поділилась відома кулінарка Лілія Цвіт. Ця паска, попри заміну продуктів, все одно залишається дуже смачною. Там банан, цукрозамінник та рисове борошно.
Інгредієнти:
- Банан — 2 шт.
- Яйця — 4 шт.
- Какао — 4 ч. л.
- Стевія — 4 ст. л.
- Рисове борошно — 4 ст. л.
- Розпушувач — 2 ч. л.
- Родзинки — 100 г
- Цедра лимона — 1/2 шт.
Глазур:
- Чорний шоколад — 100 г
- Вершки 33% — 100 г
Спосіб приготування:
- Перебиваємо блендером порізані банани, яйця, стевію (або цукор). В масу просіюємо рисове борошно, какао та розпушувач.
- Додаємо цедру лимона, пропарені та просушені родзинки. Вмішуємо у тісто.
- Розподіляємо тісто по паперових формах. Наповнюємо їх на ⅔ від висоти.
- Випікаємо в заздалегідь розігрітій духовці до готовності. Готовність перевіряємо дерев’яною шпажкою.
- Для глазурі заливаємо чорний шоколад гарячими вершками та перемішуємо до однорідної маси. Змащуємо паски шоколадною глазур'ю та прикрашаємо на свій смак.
Цей рецепт – чудовий варіант для тих, хто стежить за фігурою або не вживає цукор чи біле борошно. Замість родзинок можна використовувати інші сухофрукти, цукати або горіхи. Також ми ділились рецептом смачної вегетеріанської пасочки.