М'яса більше не захочете: корисний рецепт тушкованих овочів, який можна навіть на дієті
М'яса більше не захочете: корисний рецепт тушкованих овочів, який можна навіть на дієті

М'яса більше не захочете: корисний рецепт тушкованих овочів, який можна навіть на дієті

З цим рецептом тушковані овочі виходять неперевершені.

Тушковані овочі – це не просто страва, це справжня кулінарна феєрія, де багатство кольорів та смаків дарує вам заряд енергії та гарного настрою. Сьогодні ми поділимося з вами секретами приготування ідеальних тушкованих овочів, які стануть вашим улюбленим гарніром або легкою вечерею. Також, рекомендуємо звернути увагу на рецепт кабачків в томатному соусі.

З рецептом впорається навіть новачок. Про це пише cookpad.

Інгредієнти:

  • 2 кабачки
  • 2 цукіні
  • 1 болгарський перець
  • 1 морква
  • 1 цибулина
  • 2 помідори
  • 1 зубчик часнику
  • 1 ст. л. оливкової олії
  • Сіль та перець за смаком
  • Зелень за смаком (петрушка, кріп)

Приготування:

  1. Кабачки, цукіні та болгарський перець наріжте кубиками.
  2. Моркву натріть на крупній тертці.
  3. Цибулю наріжте дрібними кубиками.
  4. Помідори наріжте кубиками або подрібніть блендером.
  5. Нагрійте оливкову олію в казані або сковороді з товстим дном.
  6. Обсмажте цибулю до золотистого кольору.
  7. Додайте моркву, обсмажте протягом 5 хвилин.
  8. Додайте кабачки, цукіні, болгарський перець, тушкуйте протягом 10 хвилин.
  9. Додайте подрібнені помідори, часник, сіль та перець за смаком.
  10. Тушкуйте овочі на повільному вогні протягом 20 хвилин.
  11. За 5 хвилин до готовності додайте зелень.

Порада:

  • Для більш насиченого смаку можна додати до овочів лавровий лист, запашний перець або інші спеції за вашим смаком.
  • Тушковані овочі можна подавати як самостійну страву або як гарнір до м'яса чи риби.

Пам'ятайте:

  • Головне – не перетушкувати овочі, інакше вони стануть м'якими і втратить форму.
  • Готовність овочів можна перевірити за допомогою виделки: якщо овочі легко проколюються, вони готові.
  • Тушковані овочі – це універсальна страва, яку можна подавати на обід, вечерю або як закуску.

Раніше "Телеграф" ділився секретом досвідчених господинь, як закрити кабачки на зиму, щоб вони вийшли соковитими та хрусткими. А ще запишіть собі рецепт смачного соковитого лечо на зиму.

Джерело матеріала
loader
loader