З цим рецептом тушковані овочі виходять неперевершені.
Тушковані овочі – це не просто страва, це справжня кулінарна феєрія, де багатство кольорів та смаків дарує вам заряд енергії та гарного настрою. Сьогодні ми поділимося з вами секретами приготування ідеальних тушкованих овочів, які стануть вашим улюбленим гарніром або легкою вечерею. Також, рекомендуємо звернути увагу на рецепт кабачків в томатному соусі.
З рецептом впорається навіть новачок. Про це пише cookpad.
Інгредієнти:
- 2 кабачки
- 2 цукіні
- 1 болгарський перець
- 1 морква
- 1 цибулина
- 2 помідори
- 1 зубчик часнику
- 1 ст. л. оливкової олії
- Сіль та перець за смаком
- Зелень за смаком (петрушка, кріп)
Приготування:
- Кабачки, цукіні та болгарський перець наріжте кубиками.
- Моркву натріть на крупній тертці.
- Цибулю наріжте дрібними кубиками.
- Помідори наріжте кубиками або подрібніть блендером.
- Нагрійте оливкову олію в казані або сковороді з товстим дном.
- Обсмажте цибулю до золотистого кольору.
- Додайте моркву, обсмажте протягом 5 хвилин.
- Додайте кабачки, цукіні, болгарський перець, тушкуйте протягом 10 хвилин.
- Додайте подрібнені помідори, часник, сіль та перець за смаком.
- Тушкуйте овочі на повільному вогні протягом 20 хвилин.
- За 5 хвилин до готовності додайте зелень.
Порада:
- Для більш насиченого смаку можна додати до овочів лавровий лист, запашний перець або інші спеції за вашим смаком.
- Тушковані овочі можна подавати як самостійну страву або як гарнір до м'яса чи риби.
Пам'ятайте:
- Головне – не перетушкувати овочі, інакше вони стануть м'якими і втратить форму.
- Готовність овочів можна перевірити за допомогою виделки: якщо овочі легко проколюються, вони готові.
- Тушковані овочі – це універсальна страва, яку можна подавати на обід, вечерю або як закуску.
Раніше "Телеграф" ділився секретом досвідчених господинь, як закрити кабачки на зиму, щоб вони вийшли соковитими та хрусткими. А ще запишіть собі рецепт смачного соковитого лечо на зиму.