Як приготувати Нутеллу вдома
Як приготувати Нутеллу вдома

Як приготувати Нутеллу вдома

Популярний медичний онлайн-ресурс Бережи себе поділився рецептом свого журналіста Наталії Бушковської приготування корисної та смачної шоколадної пасти Нутелла в домашніх умовах.

Як приготувати Нутеллу в домашніх умовах: простий рецепт

Цей десерт стане відмінним корисним додатком до сніданку, перекусу чи й навіть подарунком для ваших коханих та близьких.

Домашня Нутелла: інгредієнти

  • 1 склянка ліщини (бажано без шкірки);
  • 10 великих фініків (без кісточок);
  • 2 ст. л. води;
  • 2 ст. л. якісного несолодкого какао;
  • пакетик ванільного цукру;
  • щіпка солі;
  • мигдальне молоко для кремової текстури та смаку, але також можна використовувати інше молоко на ваш смак.

Як приготувати Нутеллу в домашніх умовах:

  1. Підсмажте горішки в духовці або на сухій сковороді протягом 15 хв. З горіхів виділяться масла, завдяки чому текстура Нутелли буде більш кремовою.
  2. Ретельно подрібніть горіхи в блендері до стану пасти. Спочатку горіхи будуть схожі на крихту, але в підсумку все вийде.
  3. Воду і фініки ретельно перемішайте в блендері до однорідної консистенції. Фініки можна заздалегідь замочити у воді.
  4. Змішайте разом фініки, какао, горіхову пасту, ванільну есенцію (цукор), сіль і молоко. Молоко додавайте потроху, щоб вийшла саме та консистенція, яка нагадує Нутеллу.
  5. Експериментуй зі спеціями – тут відмінно підійде кориця і/або імбир.

Таку смакоту можна мазати на хліб, додавати до йогурту і сиру, використовувати як начинку для пончиків або рогаликів, запевняють експерти Бережи себе.

Джерело: Бережи себе

Джерело матеріала
loader
loader