Бабка за цим рецептом виходить м’яка та дуже ароматна
Паски на Великдень — це історія, яка може відрізнятись навіть в межах однієї родини. Тим паче, що її готують в різних країнах і по різному. Ми розповідали, як спекти дуже смачні паски з "нічною" опарою. Тепер ділимось рецептом польської бабки з корицею.
Бабка — це солодкий хліб. У Польщі на Великдень випікають багато її видів. Разом із порталом SHUBA розповідаємо, як приготувати її з корицею.
Інгредієнти:
- 250 г пшеничного борошна
- 180 г кисломолочного сиру
- 100 г цукру
- 1 куряче яйце
- 1 яєчний білок
- 40 мл соняшникової олії
- 10 г ванільного цукру
- 10 г розпушувача
- 3 г солі
Для начинки:
- 50 г цукру
- 20 мл соняшникової олії
- 2 чайні ложки меленої кориці
- 1 яєчний жовток (окремо)
Спосіб приготування:
- Змішуємо в мисці кисломолочний сир, яйце, білок, олію, цукор, ванільний цукор та сіль. Просіюємо в масу борошно та розпушувач.
- Замішуємо ніжне тісто. Змішуємо цукор з корицею.
- Розкочуємо тісто на посипаній борошном поверхні у тонкий пласт. Змащуємо тісто олією та посипаємо сумішшю цукру з корицею.
- Скручуємо тісто в рулет і захищаємо краї. Відступаємо від краю та розрізаємо рулет вздовж навпіл.
- Заплітаємо з половинок косу. Перекладаємо косу на пергаментний папір і кладемо у форму для кексу.
- Змащуємо яєчним жовтком. Випікаємо бабку в розігрітій до 180°C духовці протягом 35-40 хвилин.
Повільно охолоджуємо бабку в формі, тоді дістаємо. Також ми ділились рецептом особливо смачної грузинської паски.