За справу директора київської підземки взялося НАБУ: у чому його підозрюють
За справу директора київської підземки взялося НАБУ: у чому його підозрюють

За справу директора київської підземки взялося НАБУ: у чому його підозрюють

Журналісти розібрали декларації чиновника та з’ясували багато цікавих фактів

НАБУ проводить досудове розслідування щодо можливих неправомірних дій з боку колишнього начальника комунального підприємства "Київський метрополітен" Віктора Брагінського, який звільнився з посади після гучного скандалу. Відомо, що він понад 10 років очолював столичну підземку.

Після розслідування BIHUS.Info, в якому журналісти розкрили "секрети" збагачення Брагінського та його оточення, колишнім чиновником зацікавилися САП та НАБУ. Про це повідомили у Раді громадського контролю НАБУ.

Так, 15 березня прокурор відділу САП на підставі інформації, отриманої від журналістів, зареєстрував кримінальне провадження стосовно Віктора Брагінського. Наразі у цій справі НАБУ здійснюється досудове розслідування.

Причиною цього стало розслідування BIHUS.Info, в якому журналісти розібрали декларації чиновника і порахували нове майно його рідних. Завдяки зібраній інформації стало відомо, що родичі Брагінського незаконно скуповують дороге майно, а Київський метрополітен укладає контракти з його оточенням. І природно, ціни в цих контрактах були значно вищими за їх реальну вартість.

Все це стало приводом не лише для звільнення Брагінського з посади начальника київського метрополітену, а й для порушення кримінального провадження щодо нього.

"Подробиці слідства не розголошуються, оскільки це може перешкодити перебігу досудового розслідування", — зазначили у відомстві.

Нагадаємо, що 14 березня було опубліковано розслідування BIHUS.Info, у якому журналісти розглянули дороге майно близьких Брагінського.

Журналісти розібрали декларації чиновника та порахували нове майно його рідних. Як виявилося, його мама-пенсіонерка купує дорогі квартири, сестра купує землю за космічними цінами, не зовсім колишня дружина-мільйонерка будує дачу в Козині, а пов’язані з Брагінським люди отримували підряди від метрополітену.

Після цього мер Києва Віталій Кличко заявив про те, що Брагінського буде звільнено і вже 15 березня Брагінський написав заяву про звільнення за власним бажанням. Пізніше колишній глава "Київського метрополітену" також склав свої депутатські повноваження. Віктор Брагінський більше не є депутатом фракції "УДАР" у Київраді.

Довідка. Віктор Брагінський народився 1983 року в Києві, у березні йому виповниться 41 рік. Він розпочав свою кар’єру у 18 років як техніка-доглядача, після чого був заступником директора ТОВ "Спецодяг України". З 2005 року він обіймав різні посади від помічника до директора групи компаній "Нафтогаз", після чого був на топ посадах в "Укрпромграніт", "Укрінтеравтосервіс", ДП "Бердянський морський торговельний порт", Київській обласній дирекції "Укрпошти".

Влітку 2014 року Брагінського було призначено начальником КП "Київський метрополітен". Однією з найголовніших обіцянок на цій посаді було будівництво метро на Виноградарі, яке розпочалося лише на початку 2019 року та було зупинено.

Брагінський та Кличко

Раніше "Телеграф" розповідав про те, що у Києві через будівництво ТРЦ може зникнути легендарна пам’ятка архітектури. Йдеться про "літаючу тарілку", яка добре знайома багатьом киянам.

Теги за темою
Київ
Джерело матеріала
loader
loader