Ідеальна домашня глазур з трьох інгредієнтів: так паску прикрашають здавна
Ідеальна домашня глазур з трьох інгредієнтів: так паску прикрашають здавна

Ідеальна домашня глазур з трьох інгредієнтів: так паску прикрашають здавна

Як приготувати білкову глазур

Паски на Великдень найчастіше прикрашають саме глазуррю. Ми ділились простим рецептомна основі желатину. Однак класичною глазуррю вважається саме білкова — ділимось простим рецептом.

Раніше її збивали вручну, тож приготування такої глазурі займало чимало часу та сил. Однак зараз, з потужною кухонною технікою, це зовсім нескладно зробити. Простим рецептом поділились на порталі SHUBA. Для приготування знадобиться всього три інгредієнти: яєчний білок, цукор та зовсім трохи лимонної кислоти. Успіх залежить від правильної пропорції білка до цукру.

Інгредієнти:

  • 100 г цукрової пудри
  • 1 яєчний білок
  • 2 г лимонної кислоти

Спосіб приготування:

  1. Охолоджуємо яйце (бажано в холодильнику) і відокремлюємо білок від жовтка. Збиваємо білок міксером.
  2. Спочатку збиваємо на невеликій швидкості. Потім на великій швидкості.
  3. Повільно всипаємо в збитий білок лимонну кислоту і цукрову пудру, продовжуючи збивати.

Глазур має бути білою та достатньо густою. Вона не повинна стікати з ложки, і, в ідеалі — навіть не рухатись під час перевертання чаші з нею. Готовою глазуррю мастимо охололі паски і залишаємо застигати. Час застигання залежить від густини глазурі. Якщо ж ви не хочете робити глазур, а прикрасити паску все одно хочеться, можна зробити візерунки з тіста. Ми ділились простим рецептом.

Теги за темою
Великдень
Джерело матеріала
loader
loader