Ділимось рецептом паски по-одеськи
Ми розповідали, як спекти вологу грузинську паску. Тепер ділимось рецептом паски по-одеськи від відомого кулінара Савви Лібкіна.
Паска виходить неймовірно смачною — жирна, м’яка та ароматна. Тісто підходить чотири рази по 45 хвилин. Щоразу його потрібно добре обім’яти. Як приготувати паску, розповіли на порталі SHUBA.
Інгредієнти:
- Молоко 3,2% — 400 мл
- Борошно — 1 кг
- Вершкове масло 82% — 260 г
- Вершки 35% — 100 мл
- Жовтки курячі — 16 шт.
- Дріжджі пресовані — 20 г
- Цукор — 250 г
- Суміш сухофруктів — 250 г
- Суміш горіхів — 50 г
- Коньяк — 50 мл
- Цедра апельсина — 50 г
- Цукор ванільний — 10 г
Спосіб приготування:
- Молоко розігріваємо до 40°C, додаємо ложку цукру, дріжджі та 200 грамів борошна. Замішуємо опару і залишаємо її в теплому місці на 1,5 години.
- Сухофрукти заливаємо коньяком і залишаємо на одну годину. Замішуємо тісто. Жовтки розтираємо з цукром до пишної піни і додаємо в опару.
- Додаємо вершкове масло кімнатної температури, борошно частинами і замішуємо м'яке тісто. В тісто додаємо цукати, цедру апельсина та замочені сухофрукти, які попередньо потрібно подрібнити.
- Тісто ставимо в тепле місце і даємо йому підійти 4 рази по 45 хвилин. Після кожного підйому тісто потрібно обминати.
- Тісто викладаємо у форми для випічки, змащені маслом, і даємо йому підійти ще 45 хвилин. Випікаємо паски в духовці, розігрітій до 150°C, протягом 60-80 хвилин.
Коли готові паски охолонуть, можна прикрасити їх на свій смак. Ми розповідали, як приготувати класичну білкову глазур.