Для такої паски навіть плиту включати не доведеться: секретний рецепт, про який мало хто знає
Для такої паски навіть плиту включати не доведеться: секретний рецепт, про який мало хто знає

Для такої паски навіть плиту включати не доведеться: секретний рецепт, про який мало хто знає

Вам не доведеться день стояти біля плити

Традиційною стравою до великоднього столу є пишні паски. Однак багатьох лякає довга метушня з тістом та духовка.

Якщо не хочеться цілий день провозитися з випічкою, пропонуємо сирний варіант паски. Готується десерт швидко, просто та всього з п’яти інгредієнтів. До того ж у його складі — згущене молоко, яке надасть особливого смаку пасці. Таку смакоту близькі проситимуть навіть після свята. Рецептом ділиться Тoday.

Як приготувати сирну паску зі згущеним молоком

Інгредієнти:

  • сир – 250 г;
  • розм’якшене вершкове масло жирністю вище 72% — 75;
  • згущене молоко – 125 г;
  • сметана 25% — 75 г;
  • ванільний цукор – половина чайної ложки.

Спосіб приготування:

  1. Сир відправляємо в миску і додаємо до нього розм’якшене вершкове масло. Ретельно все розминаємо, щоб обидва інгредієнти повністю з’єдналися.
  2. В отриману масу додаємо згущене молоко, сметану та ванільний цукор. Все ретельно перемішуємо занурювальним блендером.
  3. Форму для паски у формі піраміди ставимо в тарілку вузькою частиною вниз, застилаємо марлею, виливаємо тісто сирне і загортаємо краї марлі. Зверху ставимо плоску тарілку та прес.
  4. Відправляємо все до холодильника на 12-14 годин, періодично виливаючи сироватку з тарілки.
  5. Через зазначений час дістаємо паску, перевертаємо її на блюдо, дістаємо паску і прикрашаємо на свій смак.

Для тих, хто не любить пекти, пропонуємо приготувати сирну паску з какао. Вам точно сподобається.

Теги за темою
Великдень
Джерело матеріала
loader
loader