Діти не захочуть чекати ще рік до наступної Пасхи: такі мініатюрні пасочки вони проситимуть постійно
Відмінний спосіб залучити дітей до випікання пасок
Великдень — це чудовий привід порадувати близьких смачною, ароматною, пишною випічкою. Якщо ж ви не плануєте випікати традиційні паски, тоді можна порадувати близьких маленькими пасочками.
Така незвичайна випічка, вкрита глазур’ю та прикрашена посипкою, захопить навіть дітей — адже готувати пасочки ми будемо у формах для кексів. Вам із задоволенням будуть допомагати і готувати, і прикрашати, і потім їсти. Рецептом ділиться Shuba.
Як приготувати маленькі пасочки
Інгредієнти на 10 порцій
Для тіста:
- сметана — 200 г
- масло вершкове несолоне — 150 г;
- борошно пшеничне — 300 г;
- цукор ванільний — 10 г;
- сода харчова — 1 ч. л.;
- яйця курячі — 3 шт.;
- цукор — 150 г
Для глазурі:
- яєчний білок — 2 шт.;
- цукрова пудра — 100 г.
Спосіб приготування:
- Міксером збиваємо м’яке вершкове масло разом із цукром. Не перестаючи збивати, поступово додаємо яйця.
- В отриману суміш додаємо сметану, частину борошна із содою, ванільний цукор і розмішуємо до однорідності. Додаємо потроху борошно і збиваємо, поки маса не стане однорідною і пухкою.
- Тісто відправляємо у формочки для кексів на 1/3 їхнього обсягу і відправляємо в розігріту до 180 градусів духовку на 25 хвилин.
- Для приготування глазурі міксером збиваємо білки до піни. Додаємо цукрову пудру та збиваємо до стійкої піни.
Змащуємо готові паски глазур’ю і прикрашаємо кондитерською посипкою. Подавати можна з улюбленим напоєм.