![Таку плесканку на Галичині ставлять у великодній кошик: рецепт страви, що передається поколіннями](https://thumbor.my.ua/6oNjj6GeL7m2aL3w2r3V53I35Rc=/800x400/smart/filters:format(webp)/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F45%2Fc382aee391d30da5b82834bde9cfde0f.jpg)
Таку плесканку на Галичині ставлять у великодній кошик: рецепт страви, що передається поколіннями
Чудова святкова страва
Ми ділились рецептомсмачної паски на Великдень. Тепер розповідаємо, як приготувати хрустку та ароматну сирну плесканку – це чудова страва, яка стане чудовим доповненням до вашого столу. Її легко приготувати вдома з доступних інгредієнтів, а результат неодмінно порадує вас та ваших близьких.
Рецептом поділилась кулінарна блогерка Мирослава Пекарук. За її словами, це автентичний рецепт, який в сім’ї її подруги передається з покоління в покоління.
Інгредієнти:
- 400 г кисломолочного сиру (9% жирності)
- 1 яйце
- 1 жовток
- 1 ст. л. манної крупи
- сіль до смаку
Спосіб приготування:
- Відділіть один жовток, а білок збийте з яйцем до пишної маси. Додайте манну крупу, перемішайте.
- Подрібніть сир, посоліть, додайте збите яйце з манною крупою, перемішайте. Залиште суміш на 10-15 хвилин, щоб манна крупа трохи набухла.
- Викладіть сирну масу в форму для запікання, добре утрамбуйте руками. Змастіть плесканку жовтком.
- Запікайте в духовці, розігрітій до 180°C. Випікайте протягом 20-30 хвилин, до золотистої скоринки.
Подавайте сирну плесканку теплою зі сметаною, зеленню, овочами або вашими улюбленими соусами. Також ми ділились рецептом великоднього сніданку — мішанини.
View this post on Instagram
![loader](/files/images/preloader.gif)