Паска бріош – дуже смачна, ароматна та повітряна великодня випічка. Секрет страви в тому, що тісто готується на вершковому маслі, і його обов'язково потрібно залишити в холодильнику на ніч.
Кулінар Ектор Хіменес-Браво поділилася в Instagram рецептом дуже смачної, пишної паски бріош.
Інгредієнти:
- Борошно – 500 г
- Цукор – 150 г
- Сухі дріжджі – 16 г
- Сіль – 10 г
- Яйця – 350 г
- Олія вершкове – 300 г
- Цукати/родзинки – 200 г
- Апельсиновий сік чи коньяк – 70 г
Спосіб приготування:
1. Цукати треба заздалегідь замочити у коньяку, бренді чи апельсиновому соку.
2. Тісто: змішайте сухі інгредієнти і додайте яйця, вимішайте тісто спочатку виделкою, а потім руками.
3. Додаємо холодне масло порційно, по 1 шматочку (10-12 г), вимішайте і дайте підійти, приблизно 2-2,5 год. за кімнатної температури.
4. До готового тіста додайте цукати, перемішайте і відправте в холодильник на ніч.
5. Вранці розділіть холодне тісто на частини, викладіть у форми, змастіть жовтком із молоком і залиште до повного підняття.
6. Знову змастіть яйцем і випікайте при температурі 180 С, перші 10 хв із парою (поставте вниз деко з водою). Потім заберіть воду і випікайте ще 30 хвилин.
Також на OBOZ.UA ви можете ознайомитись із рецептами:
- Олександрійська паска
- Паска на жовтках за рецептом Дарії Цвек
- Шоколадна паска з цукатами