Паска бріош на холодному тісті з вершковим маслом: французька технологія приготування великодньої випічки від Ектора Хіменеса-Браво
Паска бріош на холодному тісті з вершковим маслом: французька технологія приготування великодньої випічки від Ектора Хіменеса-Браво

Паска бріош на холодному тісті з вершковим маслом: французька технологія приготування великодньої випічки від Ектора Хіменеса-Браво

Паска бріош – дуже смачна, ароматна та повітряна великодня випічка. Секрет страви в тому, що тісто готується на вершковому маслі, і його обов'язково потрібно залишити в холодильнику на ніч.

Як приготувати паску бріош

Кулінар Ектор Хіменес-Браво поділилася в Instagram рецептом дуже смачної, пишної паски бріош.

Рецепт випічки

Інгредієнти:

  • Борошно – 500 г
  • Цукор – 150 г
  • Сухі дріжджі – 16 г
  • Сіль – 10 г
  • Яйця – 350 г
  • Олія вершкове – 300 г
  • Цукати/родзинки – 200 г
  • Апельсиновий сік чи коньяк – 70 г

Спосіб приготування:

1. Цукати треба заздалегідь замочити у коньяку, бренді чи апельсиновому соку.

2. Тісто: змішайте сухі інгредієнти і додайте яйця, вимішайте тісто спочатку виделкою, а потім руками.

Приготування основи для тіста

3. Додаємо холодне масло порційно, по 1 шматочку (10-12 г), вимішайте і дайте підійти, приблизно 2-2,5 год. за кімнатної температури.

Тісто з маслом

4. До готового тіста додайте цукати, перемішайте і відправте в холодильник на ніч.

5. Вранці розділіть холодне тісто на частини, викладіть у форми, змастіть жовтком із молоком і залиште до повного підняття.

Приготування паски

6. Знову змастіть яйцем і випікайте при температурі 180 С, перші 10 хв із парою (поставте вниз деко з водою). Потім заберіть воду і випікайте ще 30 хвилин.

Готова паска

Також на OBOZ.UA ви можете ознайомитись із рецептами:

  • Олександрійська паска
  • Паска на жовтках за рецептом Дарії Цвек
  • Шоколадна паска з цукатами
Джерело матеріала
loader
loader