/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F67%2F06f715223c862982a960358db5e80c56.jpg)
Паска бріош на холодному тісті з вершковим маслом: французька технологія приготування великодньої випічки від Ектора Хіменеса-Браво
Паска бріош – дуже смачна, ароматна та повітряна великодня випічка. Секрет страви в тому, що тісто готується на вершковому маслі, і його обов'язково потрібно залишити в холодильнику на ніч.
/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F67%2F7c840ac9ace3f67f8d17bac13150575e.png)
Кулінар Ектор Хіменес-Браво поділилася в Instagram рецептом дуже смачної, пишної паски бріош.
/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F67%2Ff2cefd9b864b20a47da15ce2126185c4.png)
Інгредієнти:
- Борошно – 500 г
- Цукор – 150 г
- Сухі дріжджі – 16 г
- Сіль – 10 г
- Яйця – 350 г
- Олія вершкове – 300 г
- Цукати/родзинки – 200 г
- Апельсиновий сік чи коньяк – 70 г
Спосіб приготування:
1. Цукати треба заздалегідь замочити у коньяку, бренді чи апельсиновому соку.
2. Тісто: змішайте сухі інгредієнти і додайте яйця, вимішайте тісто спочатку виделкою, а потім руками.
/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F67%2Fb1fa372720da389ba9967aef62a7dee6.png)
3. Додаємо холодне масло порційно, по 1 шматочку (10-12 г), вимішайте і дайте підійти, приблизно 2-2,5 год. за кімнатної температури.
/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F67%2F5d90d90f4797d48cab27cc7d1723cdb2.png)
4. До готового тіста додайте цукати, перемішайте і відправте в холодильник на ніч.
5. Вранці розділіть холодне тісто на частини, викладіть у форми, змастіть жовтком із молоком і залиште до повного підняття.
/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F67%2F80b6cce5b181380a3cdcfa565f81a206.png)
6. Знову змастіть яйцем і випікайте при температурі 180 С, перші 10 хв із парою (поставте вниз деко з водою). Потім заберіть воду і випікайте ще 30 хвилин.
/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F67%2F84a321e7fcc974cd18eaa7cfeb5173d2.png)
Також на OBOZ.UA ви можете ознайомитись із рецептами:
- Олександрійська паска
- Паска на жовтках за рецептом Дарії Цвек
- Шоколадна паска з цукатами
