Ділимось простим і вдалим рецептом тіста
Ми ділились рецептом особливо вдалої та смачної паски, яка готується на заквасці. Можна спростити собі життя і скористатись готовими дріжджами. Є чимало рецептів. Ділимось одним із них.
Рецептом пасок поділились на ютуб-каналі Twins Kitchen. Паски виходять пишними, ароматними та з красивою глянцевою скоринкою.
Інгредієнти:
- 100 мл теплого молока
- 4 яйця
- 2 ст. л. цукру
- 80 г вершкового масла
- 250 г борошна
- 2 ч. л. сухих дріжджів
Для тіста:
- 0,5 ч. л. солі
- 2 ст. л. цукру
- 1 ч. л. ванілі (або пакетик ванільного цукру)
- 125 г борошна
- 0,5 ч. л. сухих дріжджів
- 0,5 склянки родзинок (за бажанням)
Спосіб приготування:
- У мисці з'єднайте молоко, яйця, цукор, розм'якшене вершкове масло, просіяне борошно та сухі дріжджі. Перемішайте всі інгредієнти до однорідності. Накрийте миску рушником і залиште в теплому місці на 30 хвилин, щоб дріжджі активувалися.
- До готової опари додайте сіль, цукор, ваніль, борошно, сухі дріжджі та родзинки. Добре вимішайте тісто, щоб воно стало гладким та еластичним.
- Накрийте миску рушником і знову поставте в теплому місці на 1-1,5 години, щоб тісто підійшло. Коли тісто збільшиться в об'ємі вдвічі, обімніть його та розділіть на 4 рівні частини.
- Змастіть руки рослинною олією, щоб тісто не липло, і сформуйте з кожної частини круглу кульку. Викладіть кульки у змащені маслом форми (діаметром 10 см), заповнюючи їх на половину.
- Накрийте форми рушником і залиште паски в теплому місці ще на 30 хвилин, щоб вони знову піднялися. Розігрійте духовку до 180°C.
- Випікайте паски протягом 30-60 хвилин, або до золотистої скоринки. Час випікання може трохи відрізнятися, залежно від розміру ваших форм та особливостей духовки.
Готові паски дістаньте з духовки, трохи остудіть у формах. Потім перекладіть на решітку, щоб вони повністю охололи. Їх можна прикрасити на свій смак. Ми розповідали, як приготувати класичну білкову глазур. Також можна оригінально прикрасити паски їстівним мохом.