Влітку особливо необхідно стежити за тим, щоб вживати потрібну кількість рідини і не дати організму зневоднюватися. Одним із найпопулярніших напоїв у літню пору є лимонади. Щоб втамувати спрагу таким напоєм, не обов’язково бігти у магазин. Крім цього, магазинні лимонади ще й містять велику кількість цукру, що точно не буде на користь здоров’ю.
Такий освіжаючий напій досить легко приготувати самостійно вдома – на це навіть не потрібно буде багато часу. Відомий український кухар Євген Клопотенко розповів, як зробити літній лимонад вдома.
Отже, що потрібно для того, щоб приготувати свій лимонад? Будуть потрібні наступні продукти:
Цей напій не потрібно варити – просто додати почергово усі інгредієнти і настояти.
Спочатку треба "очистити" м’яту – відділити листочки від гілочок. Додати до м’яти трішки цукру і гарно все перетерти у ступці. Коли утвориться однорідна маса, перекласти її у воду, додати решту цукру і гарно ретельно перемішати.
Далі взяти два апельсини і один лимон, обдати їх окропом і натерти цедру. Для того, щоб лимон і апельсини були соковитіші, потрібно після натирання цедри обов’язково покачати їх об дощечку. Далі вичавити з них сік у воду з м’ятою і цукром.
Після того, як вичавите сік, потрібно все гарно розмішати, дати 2 години настоятися і процідити через сито. Після цього етапу напій готовий до вживання.
Дивіться відео, як зробити домашній лимонад:
Хто такий Євген Клопотенко?
Клопотенко Євген Вікторович – український шеф-кухар, ресторатор, громадський активіст, блогер та телеведучий. Співзасновник ресторану "Сто років тому вперед" (Київ) і бістро "Інші" (Львів), автор популярного в Україні кулінарного сайту klopotenko.com, пише Вікіпедія.
Вас також може зацікавити: