Тартатен – елементарний пиріг з соковитими яблуками. Вся простота такого десерту в тому, що для основи можна обрати звичайне магазинне листкове тісто. Вам залишиться зробити лише начинку і все запекти.
Ідеєю приготування ніжного тартатену з яблуками поділився фудблогер Микола Люлько (mykola lyulko) в Instagram. Для того, щоб тісто піднялось. не забудьте зробити на ньому проколи виделкою.
Інгредієнти:
- масло вершкове – 150 г
- цукор – 300 г
- ванільна паличка – 2 шт.
- розмарин – 1 шт.
- яблука – 1500 г
- листкове тісто – 500 г
Спосіб приготування:
1. Розтопити масло у сковорідці та по черзі додавати цукор, ванільну паличку, листочки розмарину.
2. Викласти попередньо зачищені яблука від шкірки та насіння, розрізані на 4 частини.
3. Увімкнути середню потужність плити та поступово готувати карамель.
4. Коли почнуть зʼявлятися бульбашки коричневого кольору – накрити тістом яблука і відправити в духовку розігріту на 180-200 градусів на 30 хвилин.
5. Дістати тартатен.
6. Злити сироп в миску, перекласти тарт в тарілку і трохи полити його сиропом, який злили.
Також на OBOZ.UA ви можете ознайомитись із рецептами:
- Галета з яблуками
- Булочки з яблуками
- Сирники з яблуками в духовці