Якщо у вас є багато стиглих та соковитих абрикосів – приготуйте з ними хрустку фруктову галету. Такий десерт точно сподобається всій вашій родині. Можна їсти в прикуску з прохолодним морозивом або просто з чаєм.
Ідея приготування хрусткої галети з абрикосами опублікована на сторінці фудблогерки Ольги Борачкової в Instagram. Тісто дуже просте.
Інгредієнти для тіста:
- масло 82 % – 140 г
- борошно – 215 г
- цукор – 1 ст.л.
- крижана вода – 3 ст.л.
- дрібка солі
Інгредієнти для начинки:
- очищені абрикоси – 300-400 г
- кукурудзяний крохмаль – 1 ч.л.
- жовток для змазування бортиків тіста – 1 шт.
Спосіб приготування:
1. До борошна додати сіль та цукор.
2. Натерти холодне масло і перетворити все в крихту.
3. Додати воду і швидко замісити тісто.
4. Відправити на 30 хвилин у холодильник.
5. Увімкнути духовку на 200 градусів і деко застелити пергаментом.
6. Тісто трохи присипати борошном і розкотити діаметром 30 сантиметрів.
7. Присипати крохмалем та викласти абрикоси на тісто, залишаючи 3 см до краю.
8. Загорнути вільні краї на абрикоси, змастити їх жовтком і до смаку посипати мигдальними пластівцями та ванільним цукром.
9. Випікати 30-40 хвилин до зарум'янення.
10. Подавати з морозивом.
Також на OBOZ.UA ви можете ознайомитись із рецептами:
- Консервовані огірки з гірчицею
- Ніжинські огірки без оцту
- Малосольні огірки з насінням гірчиці