До картоплі, каші та макаронів: м'яке тушковане м'ясо для обіду, яке просто тане у роті
До картоплі, каші та макаронів: м'яке тушковане м'ясо для обіду, яке просто тане у роті

До картоплі, каші та макаронів: м'яке тушковане м'ясо для обіду, яке просто тане у роті

Для того, щоб ваш обід вийшов ситним, до відварених макаронів, картоплі або гречки можна додати соковите тушковане м'ясо. Найкраще для такого приготування підходить саме телятина. Вона м'яка, має достатньо жиру і, при цьому, страва не буде дуже важкою.

Ідея приготування ніжного тушкованого м'яса для обіду опублікована на сторінці фудблогерки Ірини з ніком healthy_recipes_ira в Instagram. Також використайте сезонні молоді овочі.

До картоплі, каші та макаронів: м'яке тушковане м'ясо для обіду, яке просто тане у роті

На 1 кілограм мʼяса (в оригіналі телятини, але може бути інше):

  • вода – 2,2 літри
  • морква середня – 3-4 шт.
  • цибуля – 2 шт.
  • лаврове листя – 4 шт.
  • часник – 4 зубчика
  • біле сухе вино або сік 1 лимону
  • сіль
  • печериці – 500 г

Спосіб приготування:

До картоплі, каші та макаронів: м'яке тушковане м'ясо для обіду, яке просто тане у роті

1. Цибулю, моркву і телятину нарізати великими шматочками.

2. Викласти в каструлю і додати 2 літри води.

До картоплі, каші та макаронів: м'яке тушковане м'ясо для обіду, яке просто тане у роті

3. Додати часник та лаврове листя.

4. Додати сіль перець за смаком.

До картоплі, каші та макаронів: м'яке тушковане м'ясо для обіду, яке просто тане у роті

5. Вичавити лимон або додати вино.

6. Поставити приблизно на 1,5 годинини готувати на середній вогонь з привідкритою кришкою. Піну зняти. Після приготування зцідити рідину від мʼяса та овочів і готувати ще, поки не залишиться 1 літр – так смак буде концентрованіший. Моркву нарізати.

До картоплі, каші та макаронів: м'яке тушковане м'ясо для обіду, яке просто тане у роті

Інгредієнти для підливи:

  • вершкове масло – 50 г
  • борошна – 4 ст.л.
  • вершки 20-33% – 100 мл
  • сіль
  • бульйон, в якому готувалось мʼясо з овочами

Спосіб приготування

До картоплі, каші та макаронів: м'яке тушковане м'ясо для обіду, яке просто тане у роті

1. Розтопити масло на сковорідці і дати пошкварчати хвилину.

2. Поступово додавати решту інгредієнтів, помішуючи: спочатку борошно, потім бульйон, холодні вершки. Грудочок не має бути.

3. Вилити готову підливу назад в каструлю, сюди повернути відварене мʼясо, нарізану моркву, підсмажені шампіньйони.

До картоплі, каші та макаронів: м'яке тушковане м'ясо для обіду, яке просто тане у роті

4. Готувати кілька хвилин на малесенькому вогні.

5. Спробувати на сіль і за бажанням додати зелень чи зелену цибулю.

Також на OBOZ.UA ви можете ознайомитись із рецептами:

  • Смажена курка в соусі теріякі
  • Курка гриль на вугіллі
  • Курка в рукаві з родзинками
Джерело матеріала
loader
loader