Влітку найкраще готувати смачні та легкі пироги з корисними ягодами та фруктами. Для того щоб пиріг був вдалим, тісто потрібно готувати на молоці, додавши розпушувач.
Кулінар поділилася в Instagram рецептом дуже смачного, ароматного домашнього пирога, з ягодами, що готується на молоці.
Інгредієнти:
- ягоди 300 г
- борошно 250 г
- яйця 2 шт.
- молоко 100 мл
- цукор 6-7 ст.л
- олія 8 ст.л
- розпушувач 2 ч.л
- ванільний цукор 1 ч.л
- дрібка солі
- 20 г вершкового масла для змащення форми
Спосіб приготування:
1. Яйця змішайте з сіллю, з ванільним і звичайним цукром, влийте молоко та олію, перемішайте.
2. Всипте борошно і розпушувач, замісіть тісто.
3. Додайте ягоди, перемішайте.
4. Форму змастіть вершковим маслом, вилийте тісто і готуйте в духовці 30-40 хвилин при 180°С.
Також на OBOZ.UA ви можете ознайомитись із рецептами:
- Пісний пиріг з вишнею
- Вівсяний пиріг без борошна, цукру та олії
- Заливний пиріг із грушами