Відомий одеський ресторатор Савелій Лібкін запропонував рецепт салату з курячого філе, який готується за 4-5 хвилин і є ідеальним варіантом для сніданку.
Цей салат не лише дуже смачний, а й корисний і збалансований, в ньому правильно поєдналися білок, клітковина та корисні жири.
"Такий салат я стандартно готую вранці. Це у мене займає до п’яти хвилин, якщо є з вечора відварене куряче філе", – розповів ресторатор.
Для приготування салату нам знадобляться такі інгредієнти:
- куряче філе - 160 г (у готовому вигляді )
- перець чилі - 0,5 шт.
- листковий зелений салат або рукола - 50 г
- сіль і мелений перець - на смак
- авокадо (середнього розміру) - 1 шт.
- оливкова олія - приблизно 3 ст.л.
- сік половинки лайма
- зелена цибуля молода - 6 пірʼїн
Куряче філе ресторатор радить готувати на пару, і це краще робити ввечері, а вранці вже нарізати в салат. Все дуже просто: кладемо куряче філе на друшляк, ставимо над каструлею з водою, що кипить, накриваємо кришкою – і через 22 хвилини у нас готове ніжне та соковите мʼясо.
Авокадо чистимо та нарізаємо кубиками, куряче філе – також кубиками. Дрібно нарізаємо зелену цибулю та перець чилі.
В мисці змішуємо авокадо, курку, листя салату, зелену цибульку, гострий перець, додаємо сіль і мелений перець на смак, заправляємо салат оливковою олією та соком лайма – і наш сніданок готовий.
Цей салат також зручно брати як перекус у дорогу, склавши його в контейнер. Ресторатор додав, що навіть влітку його можна перевозити та до шести годин зберігати без холодильника.
Останні новини України:
Шашлик буде м'яким і соковитим: переможець "Мастер Шеф" дав рецепт ідеального маринаду.
Фантастично смачні фаршировані яйця: Ольга Сумська поділилася улюбленим рецептом.
Як засолити червону рибу: шеф-кухар дала простий і суперсмачний рецепт.