Цибулеві голубці: як урізноманітнити автентичну українську страву
Цибулеві голубці: як урізноманітнити автентичну українську страву

Цибулеві голубці: як урізноманітнити автентичну українську страву

Цибулеві голубці – це цікава інтерпретація традиційної української страви. В різних регіонах країни голубці готують по-різному. Хтось загортає начинку у капусту, хтось – у виноградне листя. Ну а хтось – у цибулю.

Як правильно приготувати цибулеві голубці точно знає шеф-кухар Ектор Хіменес-Браво. В Instagram він розповів, скільки потрібно їх варити, щоб цибуля залишилась цілою.

Інгредієнти

  • Цибуля – 3 шт
  • Морква – 2 шт
  • Часник – 3 зуб
  • Фарш – 500 гр
  • Рисова крупа – 1 скл
  • Гранатовий сік – ¼ скл
  • Свіжа м’ята
  • Сік лимону – ½ шт
  • Томатне пюре – 2 ст.л.
  • Кедрові горіхи – 40 г
  • Сіль – за смаком

Інгредієнти для соусу

  • Вода, в якій варилась цибуля – 2,5 скл
  • Томатне пюре – 2 ст.л.
  • Гранатовий сік – ¼ скл
  • Сіль – 2 ст.л.

Спосіб приготування

1.Дві цибулини очистити, розрізати з одного боку до центру і варити в підсоленій воді близько 20 хв.

2. Цибулю дістати, а воду зберегти для приготування соусу.

Цибулеві голубці: як урізноманітнити автентичну українську страву

3. На сковорідці з невеликою кількістю олії обсмажити третю цибулину до золотистості, додати моркву, часник і смажити 3 хв, помішуючи.

4. Додати фарш і обсмажити, поки мʼясо не змінить колір.

Цибулеві голубці: як урізноманітнити автентичну українську страву

5. Додати сік гранату, помідорне пюре, нарізану мʼяту й обсмажити. Зробити начинку, додавши до засмажки рис.

6. З вареної цибулі зцідити воду, яка залишилась та відокремити кожен шар.

7. Сформувати голубці, скласти в широкий низький горщик, застелений пергаментом, близько один до одного.

8. В каструлі змішати гранат, сіль і томатне пюре.

Цибулеві голубці: як урізноманітнити автентичну українську страву

9. Додати воду, в якій ми варили цибулю, довести до кипіння і залити соус в каструлю з цибулею.

10. Накрити пергаментом та фольгою. Відправити в духовку, розігріту до 180° на 2 години.

На OBOZ.UA є й інші рецепти голубців:

  • Голубці з грибами
  • Голубці з картоплею
  • Голубці в духовці
Джерело матеріала
loader
loader