Правильно замариновані баклажани та смак не будуть нічим відрізнятись від білих грибів. Це надзвичайно смачна закуска, що готується за лічені хвилини і точно стане однією з улюблених.
Фудблогерка Юлія Сенич в Instagram розповіла, як приготувати баклажани так, щоб вони були схожі на гриби. Ця страва ідеально пасуватиме до будь-якого столу.
Інгредієнти
- Баклажани – 2 шт
- Часник – 3-4 зуб
- Цибуля – 1 шт
- Цукор – 1 ст.л.
- Олія – 3 ст.л.
- Оцет 9% - 3 ст.л.
- Сіль – 1 ч.л.
- Кріп – пучок
- Коріандр
Спосіб приготування
1. Баклажани нарізаємо на крупні кубики. Обсмажуємо на добре розігрітій пательні на олії до золотистості.
2. Для маринаду змішуємо подрібнену цибулю і натираємо туди часник. Вливаємо олію та оцет, всипаємо цукор і сіль та перемішуємо.
3. Маринад змішуємо з підсмаженими баклажанами і за бажанням додаємо мускатний горіх.
4. В кінці додаємо подрібнений кріп і залишаємо в холодильнику мінімум на 1 годину, краще на ніч.
На OBOZ.UA є й інші рецепти закусок:
- Закуска з лаваша
- Закуска з лаваша з морквою по-корейськи
- Закуска з грибним паштетом і ікрою