У сучасному світі морозиво готують з найрізноманітнішими смаками. Наприклад, можна скуштувати цей десерт зі смаком полуниці та пармезану, екзотичних фруктів, або навіть лосося.
А ось шеф-кухар Володимир Ярославський пішов ще далі. У своєму Instagram від розповів, як приготувати справжнє українське морозиво із використанням "Азовського" хліба.
Інгредієнти
- Молоко – 170 гр
- "Азовський хліб" – 125 гр
- Вершкове масло – 25 гр
- Жовтки – 6 шт
- Цукор – 90 гр + 30 мл води
- Вершки 30-35% - 250 мл
- Ванільний цукор
- Сіль
Спосіб приготування
1.Шматки "Азовського хліба" подрібнюємо із вершковим маслом.
2. Додаємо трішки солі та обсмажуємо на сковорідці до розкриття неймовірного аромату.
3. У сотейник наливаємо молоко, додаємо подрібнений хліб і повільно доводимо до кипіння. Знімаємо з вогню, даємо трішки охолонути. Пробиваємо блендером до однорідності.
4. Окремо збиваємо жовтки міксером, а цукор з водою доводимо до кипіння та варимо сироп.
5. Жовтки вводимо до гарячого сиропу тонкою цівкою, продовжуючи процес збивання. Продовжуємо збивати протягом 7-9 хвилин.
6. Змішуємо вінчиком хлібну і жовткову масу, а потім в декілька прийомів вводимо збиті в мʼяку піну вершки.
7. Куштуємо і за бажанням додаємо дрібку солі.
8. Відправляємо суміш у ємність і ставимо в морозилку на 7-8 годин.
На OBOZ.UA є й інші рецепти морозива:
- Морозиво з сиру
- Морозиво пломбір з вершків та згущеного молока
- Смажене морозиво