У вашій морозилці точно залишились вишні з минулого сезону. Тому їх варто використати саме зараз. Як варіант, можна зробити елементарний желейний десерт з ягодами та ніжним сметанковим шаром.
Ідея приготування желейного десерту з вишнями опублікована на кулінарній сторінці bude smachno razom в Instagram. Випікати нічого не доведеться.
Інгредієнти для сметанного шару:
- сметана – 200 мл.
- згущеного молока – 200 мл.
- желатин – 20 грам
- вода – 100 мл.
Інгредієнти для вишневого шару:
- вишні (заморожені) – 400 грам
- цукор – 100 г
- ванільний цукор – 10 г
- желатин – 20 г
- вода – 100 г
Спосіб приготування:
1. Залити 20 г швидкорозчинного желатину окропом і помішувати до повного розчинення.
2. Сметану збити зі згущеним молоком.
3. Додати желатин і знову ретельно збити.
4. Сметану вилити у форму, поставити в холодильник.
5. Залити 20 г швидкорозчинного желатину окропом і помішувати до повного розчинення.
6. Поставити каструлю з вишнями з цукром на вогонь.
7. Дати, щоб цукор розтопився.
8. Дати трішки охолонути та влити теплий розтоплений желатин у масу.
9. Вилити вишневе желе у форму (на сметану масу).
10. Поставити у холодильник на 2-3 години.
Також на OBOZ.UA ви можете ознайомитись із рецептами:
- Лафутіні з вишнями
- Пиріг з вишнями та горіхами
- Вареники з вишнями на парі