Сезонний желейний десерт з вишнями: нічого випікати не доведеться
Сезонний желейний десерт з вишнями: нічого випікати не доведеться

Сезонний желейний десерт з вишнями: нічого випікати не доведеться

У вашій морозилці точно залишились вишні з минулого сезону. Тому їх варто використати саме зараз. Як варіант, можна зробити елементарний желейний десерт з ягодами та ніжним сметанковим шаром.

Ідея приготування желейного десерту з вишнями опублікована на кулінарній сторінці bude smachno razom в Instagram. Випікати нічого не доведеться.

Сезонний желейний десерт з вишнями: нічого випікати не доведеться

Інгредієнти для сметанного шару:

  • сметана – 200 мл.
  • згущеного молока – 200 мл.
  • желатин – 20 грам
  • вода – 100 мл.

Інгредієнти для вишневого шару:

  • вишні (заморожені) – 400 грам
  • цукор – 100 г
  • ванільний цукор – 10 г
  • желатин – 20 г
  • вода – 100 г

Спосіб приготування:

Сезонний желейний десерт з вишнями: нічого випікати не доведеться

1. Залити 20 г швидкорозчинного желатину окропом і помішувати до повного розчинення.

2. Сметану збити зі згущеним молоком.

3. Додати желатин і знову ретельно збити.

Сезонний желейний десерт з вишнями: нічого випікати не доведеться

4. Сметану вилити у форму, поставити в холодильник.

5. Залити 20 г швидкорозчинного желатину окропом і помішувати до повного розчинення.

6. Поставити каструлю з вишнями з цукром на вогонь.

7. Дати, щоб цукор розтопився.

Сезонний желейний десерт з вишнями: нічого випікати не доведеться

8. Дати трішки охолонути та влити теплий розтоплений желатин у масу.

9. Вилити вишневе желе у форму (на сметану масу).

Сезонний желейний десерт з вишнями: нічого випікати не доведеться

10. Поставити у холодильник на 2-3 години.

Також на OBOZ.UA ви можете ознайомитись із рецептами:

  • Лафутіні з вишнями
  • Пиріг з вишнями та горіхами
  • Вареники з вишнями на парі
Джерело матеріала
loader